Varden

Kjøper opp stor bilforretn­ing

Skiensmann­en Gisle Valen kjøper enda en bilbutikk. Denne gangen er det en Volvo-forhandler i Arendal.

- ▶ Frank Johannesse­n

Autostrada Gruppen AS er 100 prosent eid av Gisle Valen. Morselskap­et har forretning­er som selger Volvo, Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat, Jeep og Subaru, fordelt på fire butikker i Skien og Porsgrunn. Nå er det klart at selskapet utvider virksomhet­en til nabofylket, og kjøper JM Auto i Arendal.

Tar over 34 ansatte

JM Auto i Arendal forhandler Volvo og Renault og har 34 ansatte. De omsatte i fjor for 200 millioner kroner.

– Dette blir gøy og spennende. Jeg har gått med en nyforelske­t følelse i kroppen det siste døgnet siden avtalen ble undertegne­t, sier Gisle Valen.

Han mener oppkjøpet er en investerin­g for framtiden og vil styrke selskapets posisjon på det norske bilmarkede­t.

– Autostrada og JM Auto er en utmerket kombinasjo­n med liknende verdigrunn­lag og ambisjoner for framtiden. Vi har store ambisjoner, og styrker med dette vår satsing i markedet. Samtidig er vi veldig stolte over å kunne ønske vår sjette butikk velkommen i familien, skriver Valen i en pressemeld­ing.

Overtar i april

Autostrada Gruppen overtakels­e av JM Auto skjer 1. april.

– Vi er meget tilfredse med at Autostrada nå tar en posisjon i dette viktige distriktet, skriver Øystein Herland, administre­rende direktør i Volvo Car Norway AS i samme pressemeld­ing.

– JM Auto er en butikk vi har ønsket å kjøpe og jeg er glad for den gode tonen vi har funnet med Einar Johnsen. JM Auto har en bra beliggenhe­t og er en godt drevet butikk som er utrolig gode på service, fortsetter han.

Onsdag fikk de ansatte vite om oppkjøpet og det har vaert mest positive reaksjoner. Verksteddr­iften er i dag vel så viktig som selve bilbutikke­n, og blant de ansatte er det optimisme å spore.

– Jeg er jo egentlig ikke noe bilmennesk­e, så selv om det er litt vemodig å selge etter 30 år, er det en riktig avgjørelse, sier nåvaerende eier og styreleder,

Einar Johnsen.

Han peker også på at det er en villet utvikling med konsolider­ing innen bilbransje­n for å møte en framtid som allerede er i gang.

– I Skien er vi opptatt av lokal tilknytnin­g, det skal vi ha her også, selv om eieren sitter i Skien, sier Gisle Valen.

 ?? BEGGE FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SOLGT: Gisle Valen (i midten) med finanssjef Arne Baardsen i Einar Johnsen-gruppen som eier JM Auto og til høyre er Gisle Bomhof, Volvo-sjef hos Autostrada. Han blir trolig styreleder i JM Auto.
BEGGE FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SOLGT: Gisle Valen (i midten) med finanssjef Arne Baardsen i Einar Johnsen-gruppen som eier JM Auto og til høyre er Gisle Bomhof, Volvo-sjef hos Autostrada. Han blir trolig styreleder i JM Auto.
 ??  ?? STOR FORRETNING: JM Auto i Arendal har 34 ansatte og omsatte for 200 millioner i fjor.
STOR FORRETNING: JM Auto i Arendal har 34 ansatte og omsatte for 200 millioner i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway