Varden

Notodden-publikum vil ha mer ikke-blues

Folket har talt og Notodden Blues Festival hører. Foran den 32. festivalen henter man opp igjen tidligere suksessopp­skrifter.

- ▶ Bjørnar Larsen bjornar.larsen@varden.no

I fjor kom det 17.500 betalende publikumme­re til bluesfesti­valen mot et budsjett på 23.000.

Daglig leder Jostein Forsberg forteller at i 2018 var det ikke tid til å ta ferie etter endt festival. Fra første dag var det i gang med å starte opprydding­en og gjenoppbyg­gingen av festivalen:

– Vi har jobbet mye internt og med bevilgende myndighete­r. Vi har også hatt tre folkemøter på Notodden for å få publikums tilbakemel­dinger på hva de syntes var galt i fjor. Dette danner grunnlaget for festivalen vi skal ha fra første til fjerde august, sier Forsberg.

Årets budsjett er på 20,7 millioner kroner og budsjettet balanserer på i underkant av 15.000 solgte billetter.

– Slik pilene peker nå, kommer det til å gå bra, sier Forsberg.

Billigere festivalpa­ss

Blant tilbakemel­dingene fra publikum, er at folk ikke bare ønsker å kunne kjøpe festivalpa­ss. Derfor har det blitt lagt ut enkeltbill­etter til alle scenene.

– Folk syns også det har vaert litt dyrt, så vi går betydelig ned på billettpri­sene. Festivalpa­sset kostet i fjor 2.300 kroner, og i år koster det 1.990 kroner, sier Forsberg.

Forsberg forteller at i Storgata vil det bli flere gatemusike­re og flere boder for å skape mer liv på dagtid. Det blir også flere konserter på mindre steder, deriblant Felicia, i tillegg til at man er i samtaler med Telerock. Tradisjone­lle festivalsc­ener som Bellmann og Teledølen er også fortsatt med. Samtidig vil loves det billigere og bedre festivalca­mping, men prisene for de ulike kategorien­e der er ikke klar ennå.

Fra Billy Gibbons til Ulf Lundell

Publikum har gitt uttrykk for et ønske om en åpnere musikalsk profil og i år står navn som DumDum Boys Big Bang og Ulf Lundell på plakaten.

– Men vi er fortsatt veldig bevisste på at vi skal vaere en bluesfesti­val og ha den identitete­n vi har. Det er det som har gjort at vi er både en nasjonal og en internasjo­nal suksess, sier Forsberg.

Han trekker blant annet fram at ZZ Top-vokalist Billy Gibbons vender tilbake til bluesbyen. Denne gangen kommer han i samspill med Supersonic Blues Machine som også tidligere har gjort stor suksess på Notodden.

– Det er veldig viktig for oss å ha noe spesielt som folk må reise til Notodden for å oppleve, sier Forsberg.

Bluesfesti­valen gjeninnfør­er også konserten i Notodden teater, denne gang med 40-årsjubileu­mskonsert med Notodden Blues Band, forteller Forsberg. Han gleder seg stort til årets bluesfesti­val.

– Jeg opplever at vi får mye positiv tilbakemel­ding på tiltakene vi har presentert. Det er en positiv stemning og det er moro å jobbe om dagen, sier festivalsj­efen.

Notodden Blues Festival gikk ut av fjoråret med en negativ egenkapita­l på ca. 4,5 millioner kroner og et 2018-underskudd på 1,8 millioner kroner. Ved utgangen av 2019 var den negative egenkapita­len på 2,6 millioner og årsundersk­uddet på 955.000 kroner.

Offentlig støtte

Bluesfesti­valen har 4,5 millioner kroner i årlig offentlig støtte fra Kulturråde­t, Telemark fylke og Notodden kommune. Den siste avtalen om offentlig støtte gjelder i tre år fra og med 2018. Kommunesty­ret i Notodden har også gitt tilsagn om en lånegarant­i på 3 millioner kroner og et ekstraordi­naert tilskudd på 1,25 millioner til festivalen. I tillegg har Telemark fylkesting gitt en million kroner i engangstil­skudd til festivalen.

 ?? ARKIVFOTO: KNUT HEGGENES ?? TILBAKE TIL RØTTENE: Første til fjerde august arrangeres den 32. Notodden Blues Festival. Daglig leder Jostein Forsberg innfører sammen med resten av festivalle­delsen en rekke tiltak for å få bluesfesti­valen tilbake til tidligere tiders suksess.
ARKIVFOTO: KNUT HEGGENES TILBAKE TIL RØTTENE: Første til fjerde august arrangeres den 32. Notodden Blues Festival. Daglig leder Jostein Forsberg innfører sammen med resten av festivalle­delsen en rekke tiltak for å få bluesfesti­valen tilbake til tidligere tiders suksess.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway