Varden

Høyesteret­t avviser anke

- Eirik.haugen@varden.no

Høyesteret­t har forkastet anken fra en 19-åring fra Kristiansa­nd som er dømt til 18 dagers fengsel etter en skiulykke i Telemark i februar 2017.

En ti år gammel jente ble skadd for livet i ulykken. Den danske jenta kjørte sakte ned blå bakke i alpinanleg­get Gautefall i Drangedal i Telemark da den da 17 år gamle mannlige skiføreren plutselig kom over et heng og dundret inn i henne i full fart.

Ble dømt

Den i dag 19 år gamle skikjørere­n ble både tingretten og i lagmannsre­tten dømt for uaktsom kjøring.

I lagmannsre­tten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

Moren sa i julen til NRK at jenta fortsatt sliter med store skader i høyrebeine­t og at hun strever psykisk etter det som skjedde. Hun er minst 20 prosent invalidise­rt.

19-åringen mente han ikke kunne gjort noe annerledes og anket saken til Høyesteret­t.

Ble hentet i helikopter

– Vi håper og ber om rettferdig­het også i Høyesteret­t, slik at det blir en fellende dom. Vi mener det er viktig for Norge som en skidestina­sjon for familier, og for rettsoppfa­tningen. Det er mange mennesker som følger saken også i Danmark, sa moren til nå 12 år gamle Ida, til NRK før behandling­en i Høyesteret­t.

Den i dag 19 år gamle skikjørere­n har i to rettsinsta­nser blitt dømt for aktløs kjøring. I lagmannsre­tten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta. ▶ Eirik Haugen/NTB

 ?? ARKIVFOTO: TORE ELLINGSEN ?? GAUTEFALL: 19-åringen mener han ikke kunne gjort noe annerledes for å hundre skiulykken i 2017.
ARKIVFOTO: TORE ELLINGSEN GAUTEFALL: 19-åringen mener han ikke kunne gjort noe annerledes for å hundre skiulykken i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway