Varden

Reagerer sterkt på veistengin­g

- Andreas.soltvedt@varden.no

Statens vegvesens planer om å stenge Rv 36 Bø-Seljord to måneder før den nye Maelefjell­tunnelen åpner, høster sterk kritikk.

Fylkespoli­tiker Edvard Maeland (H) og leder i Norges Lastebilei­erforbund, avdeling Telemark, Frode Bjønnes, ber Statens vegvesen revurdere planene om å stenge Rv 36 før Maelefjell­tunnelen åpner i desember.

Frykter det skal skje ulykker

– Dette går på sikkerhet og unødige kostnader. Med stengninge­n av Rv 36 vil vi få mye mer konsentrer­t tungtrafik­k på E134 over Nutheimbak­kene på høsten – den verste årstiden da nysnøen kommer, sier Edvard Maeland til Varden.

Frode Bjønnes viser til at 400 tunge kjøretøyer vil måtte kjøre over Nutheimbak­kene hver dag i perioden Rv 36 er stengt.

– Vi er redde for at det skal skje ulykker i Nutheimbak­kene. Veien her er ikke beregnet for så stor trafikk. Sånn som det er nå kjører lastebilen­e Rv 36 hvis det er dårlig føre, sier Frode Bjønnes.

Forstår naeringen godt

– Hvorfor har ikke Statens vegvesen tenkt på dette, delprosjek­tleder Anne Refsdal?

– Vi har tenkt på det. Og vi forstår veldig godt at lastebilna­eringen synes dette er ubehagelig. Men det er også viktig å vaere klar over at det går trafikk på E134 i dag. Det er ikke en krøttersti, påpeker Refsdal.

– Hva tenker når du hører det Maeland og Bjønnes sier?

– Jeg tenker at vi har funnet det opplegget som er best mulig for flest mulig, men jeg skjønner at det blir knotete for en del, sier Refsdal.

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ?? FRYKTER ULYKKER PÅ E34: Leder i Norges Lastebilei­erforbund, Telemark, Frode Bjønnes.
FRYKTER ULYKKER PÅ E34: Leder i Norges Lastebilei­erforbund, Telemark, Frode Bjønnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway