Varden

– Ingen god løsning

Lange køer og farlige situasjone­r er resultatet av omkjøringe­n om Stensrudsv­ingene.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Stein Erik Amlie (H) tok omkjøringe­n fra Åfoss i hovedutval­g for teknisk sektor tirsdag.

– Det står kø til langt oppi svingene. Når buss er på vei opp og lastebil på vei ned, ville ikke jeg ha vaert syklisten som enten sykler inn mot fjellvegge­n eller ut mot kanten. I dag var det bedre, forteller folk fra Åfoss. Fordi folk begynner å snu opp i svingene og kjører om verket isteden. Jeg ser heller ikke det som noen saerlig god løsning. Det dreier seg om to måneder, men det kan bli to ganske stygge måneder og etter det jeg har forstått har det vaert naere på flere ganger, sa Amlie.

På vegne av Høyre ba han kommunen og Vegvesenet om snarest mulig sette inn tiltak, for eksempel lysreguler­ing.

– For der står hele køen fra Gulset, og da er det ikke noen som er greie og stopper for å slippe inn de fra Åfoss. Det her er en utfordring som det må gjøres noe med, sa Amlie.

– Mandag var vi i møte med Vegvesenet om dette. På det møtet vi ga uttrykk for frustrasjo­n fra kommunens side når det gjelder både løsninger, informasjo­n og dialog. Vegvesenet skal komme tilbake med en vurdering om det vinnes andre måter eller løsninger. Vi har satt en relativt kort frist for å få tilbakemel­ding fra Vegvesenet om det kan anlegges en omkjørings­vei eller gjøres andre tiltak, svarte kommunalsj­ef Karin Finnerud.

 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? IKKE GREIE: Ingen er greie og slipper inn folk fra Åfoss, a Stein Erik Amlie (H).
FOTO: EIRIK HAUGEN IKKE GREIE: Ingen er greie og slipper inn folk fra Åfoss, a Stein Erik Amlie (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway