Varden

Her blir det gangvei

Veien forbi jernbanest­asjonen skal utstyres med gangog sykkelvei til sju millioner kr.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Etter påske starter gravingen utenfor jernbanest­asjonen på Nylende og ned mot rundkjørin­gen ved Nylende.

– Prosjektet skal stå ferdig i september. Det har en ramme på sju millioner kroner, men vi håper at det skal kunne gjøres for mindre enn det, sier prosjektle­der Brian Lund.

Bypakkepro­sjektet «Jernbanen Nylende» blir et tillegg til prosjekt som startet i mai i fjor: Ny innfartsve­i og gang og sykkelvei på 1,5 kilometer fra Petersborg til Gjerpens gate.

– Det prosjektet holder seg godt innenfor rammen på 75 millioner kroner. Hensikten med begge prosjekten­e er å få flere til å sykle og gå, også nordfra, sier Birgitte Finne Høifødt i Bypakke Grenland.

Dette skal gjøres

– Her vi står nå blir det oppstrammi­ng av fylkesveie­n, nye kantsteine­r, ny busslomme, bussleskur, opphevet overgang, gs-vei og så er det noe som ikke er synlig her; det handler om kabler, kummer og rør i bakken, sier Brian Lund.

De håper også å få på plass nye gatelys.

– Men det kommer an på hva vi støter på av kabler, rør og sånt nedi bakken, sier han og legger til at det er planer om flere bypakkepro­sjekter på Nylende. Blant annet et som gjelder pendlerpar­kering ved Nylende. Det skal utføres i samarbeid med Bane NOR. Hvor mye som skal brukes på det og når det skal skje, er litt fram i tid.

Venter med veiåpning

– Selv om vi ivrer veldig for et påstigning­spunkt for jernbanen i Skien sentrum, vil jernbanest­asjonen her fortsatt vaere viktig, med oppstillin­gsplass for tog og så videre. Derfor tenker jeg at en kanskje skal fordele pengene litt på sikt, mellom disse jernbanepr­osjektene, sier ordfører Hedda Foss Five (Ap). Prosjektet innfartsve­i nord går etter planen også på tiden og vil vaere ferdig i juni. Men bypakkepro­sjektet ved Nylende-stasjonen forsinker veiomleggi­ngen og stengingen av Maelagate ved Gjerpens gate.

– Det vil vaere veldig dumt å åpne Amt Aalsgt via Maelagata og føre trafikken rett inn i Nylende før vi er ferdig her. Derfor venter vi med det til september, til vi er ferdig her, sier Brian Lund.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? PÅ NYLENDE: Ordfører Hadda Foss Five, Birgitte Høifødt fra Bypakke Grenland og prosjektle­der Brian Lund fra Statens vegvesen forteller at det skal brukes sju millioner kroner på veistumpen forbi Skien stasjon.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD PÅ NYLENDE: Ordfører Hadda Foss Five, Birgitte Høifødt fra Bypakke Grenland og prosjektle­der Brian Lund fra Statens vegvesen forteller at det skal brukes sju millioner kroner på veistumpen forbi Skien stasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway