Varden

Slutt for Nays i Skien

Dameklaerf­orretninge­n Nays ved Herkules lukket dørene for godt tirsdag.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

▶ Selskapet bak butikken har slått seg selv konkurs etter at aksjekapit­alen på en million kroner er tapt. Tre deltidsans­atte mister jobben.

Ikke nok kunder

– Sørgelig at vi ikke kunne fortsette, men det var ikke kundegrunn­lag lenger, forteller styrets leder Siv Heidi Borgeraas i Nays AS til Varden.

Klesbutikk­en har holdt det gående i to år og fire måneder, i et 100 kvadratmet­ers lokale like på utsiden av Herkules kjøpesente­r, med inngang mot Ulefossvei­en.

Nays, som er et høyst lokalt butikknavn, har hatt forretning også i Storgata 135, i Kremmergår­den i Porsgrunn. Den gikk konkurs i november i fjor, etter drøyt halvannet års drift. Den gang uttalte Siv Heidi Borgeraas at hun sammen med mannen Stig hadde gjort et aerlig forsøk med håp om et mer levende bysentrum, men at det viste seg ikke å vaere nok til å overleve.

Har en butikk igjen

I februar i år åpnet Borgeraas ny Nays-butikk på Brotorvet, som drives under et annet selskapsna­vn og således ikke er berørt av den siste konkursen.

Konseptet er imidlertid det samme, moteklaer for kvinner i størrelse 38–56.

– Vi er i dag den eneste klesforret­ningen mellom Arendal og Drammen utenom de store kjedene som også satser på store damestørre­lser, påpeker Borgeraas. Hun har stor tro på at Nays på Brotorvet har livets rett i nye lokaler med god beliggenhe­t inne i senteret på Stathelle.

For Nays i Skiens del legger hun til at forsøk på å få flyttet forretning­en inn på selve Herkules fram.

Første skiftesaml­ing blir holdt i Nedre Telemark tingrett 10. april. kjøpesente­r ikke

▶ Pål Egil Tornholm førte

 ?? ARKIVFOTO ?? HADDE FOR FÅ KUNDER: Siv Borgeraas, her med mannen Stig fra oppstarten i Porsgrunn, fastslår at kundene uteble for Nays i Skien.
ARKIVFOTO HADDE FOR FÅ KUNDER: Siv Borgeraas, her med mannen Stig fra oppstarten i Porsgrunn, fastslår at kundene uteble for Nays i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway