Varden

Har 12 navn til bygdelista

Vibeke-Emilie Abrahamsen har slitsomme dager. Mandag fikk hun beskjed om at hun er permanent ekskludert fra Frp.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Nå er det ingen vei tilbake. Tirsdag 5. mars fikk Abrahamsen en offisiell henvendels­e fra Frp: Hun hadde skadet partiet, og derfor var hun nå permanent ekskludert. Det var samme dag som hun tok initiativ til å opprette en grendelist­e.

Ikke skade Frp

Begrunnels­en for eksklusjon­en var blant annet at hun nå er i ferd med å bygge opp en bygdeliste, og alternativ politisk virksomhet er naturlig nok ikke tillatt.

– Rart. Jeg trodde jo jeg var ekskludert for lengst. Men jeg har ikke ønsket å skade partiet. Jeg kan ikke skade partiet ved å ta til motmaele om det som jeg mener er feil ved partikultu­ren. Dette er ikke en hevnaksjon, og jeg vil selvsagt aldri gå ut med sensitive opplysning­er jeg har fått av Helge André Njåstad, sier Vibeke-Emilie Abrahamsen.

Skittentøy

Kommunesty­remøtet torsdag er første sjanse der de tre Frp-avhopperne Vibeke-Emilie Andersen, Mats-Eirik Ekmann Pettersen og Anja Ehmke møter sine gamle partifelle­r. Ifølge sentralt plasserte kilder foregår det for tiden en intens skittvaski­ng i Bamble Frp. Ord som «Judas» er flittig brukt om utbryterne, og det settes ut rykter om enkeltpers­oners seksuelle vandel.

Vibeke-Emilie Abrahamsen forsøker å skyve slikt til side: Hun har nok med jobb, å vaere alenemor for to små barn og samtidig arbeide med å få på plass en bygdeliste for hele kommunen.

Det siste er veldig spennende, men ganske krevende.

– Per i dag har 12 personer sagt ja til å stå på bygdelista. Vi har folk både fra Herre, Stathelle og Vest- Bamble som er lei av at så mye av politikken i Bamble handler om Langesunds­halvøya.

For hele kommunen

– Bygdelista «Sammen for Bamble» skal jobbe for saker som angår hele kommunen, og gjerne ta opp ting som partiene sentralt ikke vil ha blest om. For eksempel lysfisket, som det har vaert viktig for mange å få stanset. Vi må gjøre noe med trafikksik­kerheten på Valleveien, få i gang Natteravnv­irksomhete­n igjen, ta vare på frivilligh­eten som gjøre en enorm innsats. Gassveien er viktig for industrien, men vi kan ikke bygge gassveien ved hjelp av en byvekstavt­ale. Bamble blir jo aldri en by!

Hemmelig

Vibeke-Emilie Abrahamsen har flere gode, lokale saker på lager, men ønsker ikke å gå ut med disse nå: Da vil de store, etablerte partiene bare «stjele dem». Hun har god tro på at hun får nok navn til å stå på bygdelista, og de 230 underskrif­tene hun trenger får å få den godkjent.

▶ Morten Lie-Hagen

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? SPENNENDE TIDER: Vibeke-Emilie Abrahamsen har tro på at bygdelista vil bli en realitet.
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN SPENNENDE TIDER: Vibeke-Emilie Abrahamsen har tro på at bygdelista vil bli en realitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway