Varden

Deponiet omtalt internasjo­nalt

- Ragnhild.johansen@varden.no

Tirsdagens utgave av den internasjo­nale finansavis­en Financial Times omtaler deponisake­n i Brevik og Norseps forsking på rensing av flygeaske.

– Dette er en avis som blir lest av finansverd­en og det internasjo­nale naeringsli­vet, sier porsgrunns­ordfører Robin Kåss (Ap). Han er veldig glad for at avisen har gitt stor plass til å fortelle om porsgrunns­bedriften Norseps forsking på rensing av flygeaske.

– Det er svaert viktig at finansog naeringsli­v for kunnskap om dette, sier han.

Norsk forsking vil fjerne bekymringe­ne knyttet til forbrennin­gsanlegg, skriver avisen.

– Vi utvikler en prosess som gjør flygeaske ufarlig, sier Per Bakke, leder for F & U-avdelingen i Norsep.

– Uten en slik løsning vil forbrennin­g vaere Akilleshae­len i søppelbeha­ndling, sier han.

Motstanden mot NOAHs planer om å fylle Norcem-gruvene med farlig avfall, får bred omtale. At partiet Venstre kan revne ved en slik beslutning, er en del av artikkelen.

– Åpner regjeringe­n for å fylle gruvene i Brevik med farlig avfall, vil dette bli vårt største tilbakesla­g. Da må vi vurdere plassen vår i regjeringe­n, siterer avisen, stortingsr­epresentan­t Carl-Erik Grimstad på.

NOAH er selvsagt også kontaktet. arkedssjef Anita Sundby avviser at det finnes teknologi som gjør deponier unødvendig og som tilfredsst­iller miljøkrave­ne. Hun garanterer at NOAH benytter seg av den beste tilgjengel­ige teknologie­n.

▶ Ragnhild Johansen

 ??  ?? OMTALT: F&U-sjef Per Bakke (t.v.) og daglig leder Susan Heldal ved Norsep.
OMTALT: F&U-sjef Per Bakke (t.v.) og daglig leder Susan Heldal ved Norsep.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway