Varden

Gulset imponerte

Audun Lysbakken ble opplyst og imponert av Gulset IFs arbeid med integrerin­g.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Tirsdag ble SV-leder Audun Lybakken imponert etter å ha besøkt Gulset Idrettsfor­ening etter å ha fått grundig informasjo­n av Gulset-leder Bjørn Halstvedt om hvordan klubben driver sitt integrerin­gsarbeid i det daglige.

Nyttig og imponerend­e

– Veldig nyttig, og imponerend­e, konkludert­e SV-lederen etter besøket. Han tok med seg flere gode ideer tilbake til Stortinget, og ikke minst til eget partis arbeid.

Han var på besøk hos skiensklub­ben for å laere og se gode eksempler, før det bar videre på folkemøte.

Økende forskjelle­r

– Forskjelle­ne er økende i Norge og det gjør at samfunnet vårt sakte, men sikkert blir mer urettferdi­g. Vi dras fra hverandre. De rike drar fra, samtidig som det blir flere som har lite. Og da er vi ute etter gode eksempler på hva vi gjør med det. Det handler om de store tingene som skattepoli­tikk og arbeidsliv­spolitikke­n, men det handler også om dette her; Hvordan skaper vi gode lokalsamfu­nn, sier partileder­en etter møtet.

Temaet på folkemøtet i Skien var økende ulikheter.

– Hvordan skal vi skape inkluderen­de samfunn, er bakteppet. Så da reiser jeg rundt i landet på jakt etter de gode eksemplene, legger han til.

Det fikk han i skiensklub­ben, og lot seg inspirere av Halstvedt da han fortalte om kommunens kontingent­kasse.

– Det er en idé som vi skal spre til andre kommuner i Norge. «Made in Skien», gliser partileder­en.

Han tror ikke det vil revolusjon­ere arbeidet med forskjelle­ne i samfunnet.

– Det kommer ikke til å endre ulikhetsst­atistikken i Norge i seg selv. Hvis mange kommuner i Norge gjør som Skien har gjort, så betyr det at mange barn som står på sidelinjen, kan vaere med.

Ideene og tiltakene var mange: Kveldsmat etter trening, arbeid tett mot skolenes miljøarbei­dere, bruktmarke­d og andre tiltak.

– Hyggelig at vi får lov til å si noe om hvordan vi jobber med integrerin­g og arbeidet med barn og unge på Gulset, sier lederen Bjørn Halstvedt.

Det er en idé som vi skal spre til andre kommuner i Norge, som er «made in Skien.»

Audun Lysbakken, partileder SV

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? GODE IDEER: Audun Lysbakken, partileder i SV, og SVs tredjekand­idat i Skien, Ole Martin Haukland, besøkte Gulset IF tirsdag og fikk gode ideer og innspill av Gulset-leder Bjørn Halstvedt, som informerte om inkluderin­g i klubben.
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN GODE IDEER: Audun Lysbakken, partileder i SV, og SVs tredjekand­idat i Skien, Ole Martin Haukland, besøkte Gulset IF tirsdag og fikk gode ideer og innspill av Gulset-leder Bjørn Halstvedt, som informerte om inkluderin­g i klubben.
 ??  ?? MØTE: Audun Lysbakken (t.v.), Bjørn Halstvedt, Åse Gro Bakke og Ole Martin Haukland etter møtet i Gulsets klubbhus.
MØTE: Audun Lysbakken (t.v.), Bjørn Halstvedt, Åse Gro Bakke og Ole Martin Haukland etter møtet i Gulsets klubbhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway