Varden

Syv har blitt millionaer­er

Syv telemarkin­ger har blitt pantemilli­onaerer. På enkelte butikker spilles det nesten for hver tredje flaske.

- Jon-inge.hansen@varden.no

Telemark er et av fylkene der det pantes mest og spilles mest på Pantelotte­riet. Totalt ble det pantet 43 millioner bokser og flasker i Telemark i fjor, en økning på ni prosent.

Det framgår av tall fra infinitum, som driver panteordni­ngen i Norge, i en pressmeldi­ng om pant og Pantelotte­riet:

Spiller mye

Meny Brotorvet er den butikken i Norge der nest flest spiller for panteflask­ene sine, 29,59 prosent. Bare på en Meny-butikk i Oslo er andelen såvidt større.

Tre av de ti butikkene det spilles mest på ligger i Telemark, alle de andre ligger i Oslo og Akershus.

Meny Myren er den butikken i Telemark det pantes mest på, 1,6 millioner bokser og flasker. Røde Kors fikk 235.018 kroner i inntekt fra Pantelotte­riet fra bare denne butikken.

– Vi er veldig glade for at vi er en av de største panteaktør­ene i Telemark, sier butikksjef Heidi Høydal Tinholt på Meny Myren.

Til Røde Kors

Til sammen fikk Røde Kors i Telemark inn 1,2 millioner fra Pantelotte­riet i fjor, en økning på 28 prosent siden året før. Mest får Røde Kors i Porsgrunn (305.023 kroner) og Skien (281.302 kroner).

– Dette er utrolig viktige midler for oss, sier daglig leder i Røde Kors i Telemark, Stine Brekka Skoland.

Vinner på flasker

Siden 2008 har 68 personer blitt millionaer­er i pantelotte­riet, syv av dem fra Telemark.

Ni av ti bokser og flasker pantes i Norge, 1,2 milliarder flasker og bokser i fjor. Det utgjør 29.000 tonn plast og aluminium som har blitt sendt til resirkuler­ing.

– Vi vil ha alt inn i pantesyste­met. Det er det mest miljøvennl­ige, sier sier administre­rende direktør Kjell Olav Maldum i en pressemeld­ing fra Infinitum. ▶ Jon-Inge Hansen

 ?? ILL.FOTO: KATRINE LUNKE ?? SPILLER: Pantelotte­riet fører til gode inntentker for Røde Kors. I Telemark er det Røde Kors i Porsgrunn som tjener mest.
ILL.FOTO: KATRINE LUNKE SPILLER: Pantelotte­riet fører til gode inntentker for Røde Kors. I Telemark er det Røde Kors i Porsgrunn som tjener mest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway