Varden

Borte må bli hjemme

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Odds sesongstar­t er av det virkelig gode slaget, og lover godt for fortsettel­sen. Dag-Eilev Fagermos menn har, langt på vei og så langt, levert resultater og prestasjon­er godt over hva de fleste hadde sett for seg før sesongen – selv om kun seks kamper er unnagjort.

▶ Fire av kampene har vaert hjemme på Falkum. Tre av de neste fire kampene er borte, og første dyst er borte mot Tromsø, som har fått en relativt skrekkelig start på sesongen, med fire poeng på seks kamper, sisteplass på tabellen og en skadesitua­sjon som ikke ble bedre av å møte Kristiansu­nd på søndag.

▶ «Odd ligger svaert lavt og de hindrer alle forsøk Vålerenga kommer med. Samtidig tar de ingen sjanser framover. Går de for 0-0?» spurte Odds egen statistikk­guru, Morten Fleischer i sin oppsummeri­ng av bortemøtet mot VIF. Som altså endte med baklengs på overtid, null poeng og sur stemning.

▶ Mot RBK borte var det en noe mer offensiv Odd-utgave vi så, men vi mener likevel det er grunnlag for å stille dette spørsmålet: Går Odd til bortekampe­ne med en plan om å ligge lavt, forsvare seg til ett poeng og benytte eventuelle muligheter til å putte et mål på en overgang? For å snu på det: Har Odd en «hjemmeutga­ve» og «borteversj­on»?

▶ Man tilpasser seg alltid motstander­en, men: Odd anno 2019 framstår som så sterke at oddrane er kapable til å styre kampene enten de er hjemme eller borte. Tilnaermin­gen hjemme mot Strømsgods­et, der Odd var «fus i alt» og bestemte fra start, var strålende. Vi håper å se mer av dette også borte, og gjerne mot Tromsø kommende helg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway