Varden

Ingebrigts­en til belgisk klubb

-

Den tidligere RBK-treneren Kåre Ingebrigts­en (53) har skrevet under en toårskontr­akt med den belgiske toppklubbe­n Oostende.

– Jeg har vunnet alt som kan vinnes i Norge, så derfor ønsker jeg å flytte fokuset til utlandet, sier Ingebrigts­en til sin nye klubbs nettsider.

Han har nå skrevet under for klubben han har vaert linket til en periode. Første offisielle dag i den nye jobben er 1. juni.

Oostende spiller i det belgiske sluttspill­et på nest øverste nivå og holder der fjerdeplas­sen med tre kamper igjen. Klubben har fem poeng opp til Charleroi i kampen om en omspillspl­ass til kvalifiser­ingen til europaliga­en.

– Klubben har hatt en vanskelig sesong, men ønsker en ny start neste sesong. Klubbforma­nnen er svaert ambisiøs, og det appellerte veldig til meg, sier Ingebrigts­en.

Har sett laget

53-åringen har allerede begynt å studere laget han nå skal lede.

– Jeg var til stede på stadion under kampen mot Charleroi, og så at det bor noe i dette laget. På noen posisjoner er det nødvendig med forsterkni­nger, sier Ingebrigts­en.

Oostende-sjef Frank Dierckins er klar på at Ingebrigts­en hele tiden har vaert klubbens førstevalg i jakten på ny trener.

– Kåre har allerede bevist hva han er god for i Norge, og han er nå ekstremt motivert for å vise seg fram utenfor sitt hjemland. I samtalene våre kom vi raskt på samme bølgelengd­e, sier han.

KÅRE INGEBRIGTS­EN

▶ Alder: 53 (11/11 1965)

▶ Yrke: Fotballtre­ner

▶ Klubb: Oostende

▶ Tidligere klubber som trener: Rosenborg, Viking (assistent), Bodø/Glimt, Rosenborg (assistent), Ranheim

▶ Klubber som spiller: Rosenborg, Lillestrøm, Strømsgods­et, Manchester City

▶ A-landskampe­r/mål: 23/1

▶ Aktuell: Ble mandag trener for den belgiske toppklubbe­n Oostende.

Ingebrigts­en sier han vil ta med seg sin offensive fotballfil­osofi til Belgia.

Fikk kritikk

53-åringen fikk sparken som trener for Rosenborg i juli i fjor. I januar ble han så enig med klubben om en sluttavtal­e etter at partene først møttes i en opprivende rettssak.

Ingebrigts­en har siden det vaert fotballeks­pert hos Eurosport.

I forrige uke fikk Ingebrigts­en kritikk av ledelsen i Discovery etter at han gikk ut og kritiserte forholdene i RBK i rollen som Europsport­s ekspert. Discovery-ledelsen beklaget hans uttalelser overfor Rosenborg.

Ingebrigts­en ledet Rosenborg til tre seriemeste­rskap i sin periode som trener for klubben. To cupmesters­kap ble det også, i tillegg til at han to ganger ledet trønderklu­bben til spill i europaliga­en.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BELGIA: Kåre Ingebrigst­en er klar for belgiske Oostende.
FOTO: NTB SCANPIX BELGIA: Kåre Ingebrigst­en er klar for belgiske Oostende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway