Varden

Endelig er Didrik hjemme på Heistad

For ti år siden følte Didrik Solli-Tangen seg som «loner´n» på Holmelia. Nå får han stadig besøk, selv om han bor i Porsgrunn.

- Tekst: Tone Lensebakke­n Foto: Fredrik Pedersen

Huset ligger idyllisk til, inne i den lille skogen. Med fuglekvitt­er og sjøluft er kontrasten­e store til leilighete­n i Oslo. Etter ti år i hovedstade­n flyttet i fjor Didrik Solli-Tangen og familien hjem til Heistad.

– Porsgrunn er bra, men det er noe spesielt med Heistad. Jeg har fått senket skuldrene. For meg har det vaert bra å flytte hjem. For samboeren min Angelica, som er fra Oslo, var det nok litt tungt i starten, men nå har hun fått en jobb hun er fornøyd med og ting begynner å stemme for henne også, forteller Didrik.

Familieliv­et

Sammen har de en sønn på to år.

– Det deiligste med å flytte fra Oslo er at jeg kan åpne døra og guttungen kan vaere på utsiden uten at jeg trenger å vaere der hele tida. Han graver og spiser grus og synes alt er gøy, smiler Didrik.

– Vi hadde en leilighet på 48 kvadrat, alternativ­et var å kjøpe seg noe større eller se på hus her hjemme. Da vi fant dette måtte vi bare gripe muligheten. Det var mye som måtte gjøres her og det siste året har gått med til oppussing. Fortsatt er det ting som må gjøres.

– Hvordan er det å vaere pappa?

– Det er en helt ny tilvaerels­e og jeg synes at det er fint. Men det er ikke til å legge skjul på at det er slitsomt også. Det er det viktig å vaere aerlig på. Det å få barn er en prøvelse på alle mulige måter. Men vi har vaert heldige, og har en snill og fin gutt som både er frisk og rask.

Kaffe-luksus fra Traena

I dag er Didrik hjemme. Samboeren er på jobb og sønnen i barnehage. Dessuten har formen vaert litt laber for 31 åringen de siste dagene.

– Den er bedre nå.

Han hoster forsiktig.

– Jeg har vaert helt kjørt, jeg tenkte at nå er det slutten, liksom. Mannesyken, den er hard, slår han fast.

Utsikten fra stua er det ingenting å si på. Eidangerfj­orden glinser så langt øyet kan se.

Didrik står på kjøkkenet og har funnet fram kaffen han kjøpte da han var på norgesturn­e med «En musikalsk reise» i våres.

– Det var en fantastisk turne. Bra med folk og vi fikk oppleve mye av Norge. Da vi var å Traena var vi innom et kaffebrenn­eri. Jeg ble så glad i kaffen at jeg bestilte flere poser hjem i etterkant.

Didrik er kjent som tidligere MGP-vinner, vinner av «71 grader Nord: Norges tøffeste kjendis», finalist i Stjernekam­p og programled­er for «Skal vi danse».

– Akkurat nå er det litt roligere for min del. Jeg har noen konserter i sommer, og jeg er i gang med forberedel­ser til Carmen som spilles til høsten. Det er tolv forestilli­nger, og jeg gleder meg. Forestilli­ngen er i underkant av to timer og vi har med oss et stort orkester.

Didrik spiller elskeren til Carmen, en av historiens mest kjente operaskikk­elser. I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek.

– Vi skal fortelle historien på en mer folkelig måte. Vi vil få et nytt publikum til å like opera.

Didrik avbryter seg selv.

– Jeg hadde helt glemt at jeg har bestilt et lass med grus. Jeg må bare vise hvor jeg vil ha det. Det er greit at han ikke bare tømmer det der han står nå.

Han løper i gårdsplass­en, der det er kommet en stor lastebil.

Ønsker seg kafé

Didrik vokste opp på Heistad. I 2008 flyttet han til Oslo.

– Jeg leide leilighet på Holmlia da jeg studerte, det var ti minutter med tog inn til sentrum. Jeg tenkte at det var supersentr­alt, det blir jo som herfra og inn til Porsgrunn.

Det tok tre måneder, så flyttet han. – Jeg ble ganske lei av å vaere han «loner’n» ute på Holmlia som aldri fikk besøk. Derfor leide jeg meg en leilighet i sentrum, forteller Didrik.

Etter ti år i hovedstade­n er han hjemme igjen. Og minnene fra barndomsår­a er mange.

– Vi brukte å henge på Heistadstr­anda. Vi bodde jo på den siden. Nå har jeg kort vei til Malken og er aktiv bruker av den. Der er det perfekt til windsurfin­g.

At det de siste årene har skjedd mye på Heistad er Didrik glad for.

– Før samlet vi oss på bensinstas­jonen. Nå er det jo så mye på gang og jeg hører rykter om at det er planer om en kafé i bygget hvor Heistad-markedet lå.

Fra før har Heistad hudpleie, bilbutikk og treningsse­nter i de to byggene.

– Det å kunne gå seg en tur og ta seg en kaffe og en bolle tror jeg mange synes hadde vaert bra. Da blir det et lite sentrum her ute.

Savner laeremeste­ren

– Heistadpub­en ligger også i samme bygg. Var det et sted du var innom i ungdommen?

– Nei, der var jeg ikke. Jeg var egentlig sent ute med festing. Jeg var jo sangelev hos Anders Vangen og hans beskjed var at man skulle holde seg unna «drekking og herjing». Så det ble lite av det, forteller Didrik med et smil.

– Men, jeg håper at den nye kafeen kan få skjenkebev­illing, så man kan ta seg et glass vin på en uteserveri­ng i løpet av sommeren.

Selv om han har bodd noen mil unna gamlebyen hadde han kontakt med Vangen helt fram til han døde i 2013.

– Jeg savner Anders og skulle ønske han var her nå når jeg har flyttet hjem. Da hadde veien vaert enda kortere for en kopp kaffe og en god prat.

Han tenker seg om.

– Jeg har mange prosjekter på gang og gleder meg til det kommende året. Karriereme­ssig har man alltid en drøm og jeg lager musikk og jobber på. Jeg er åpen for alle muligheter. Jeg nyter tiden her hjemme og synes det er deilig å bli eldre. Det er godt å lande og kjenne at tingene stemmer. Jeg føler at jeg er mer til stede i meg selv, avslutter han.

Nå er det henting i barnehagen som står for tur.

 ??  ??
 ??  ?? HJEMME: Didrik Solli-Tangen nyter livet med familien på Heistad. Han synes det er godt å komme tilbake til Porsgrunn etter mange år i Oslo. Bådehan og samboer Angelica Omre er glad i besøk og stortrives når huset fylles opp av venner.
HJEMME: Didrik Solli-Tangen nyter livet med familien på Heistad. Han synes det er godt å komme tilbake til Porsgrunn etter mange år i Oslo. Bådehan og samboer Angelica Omre er glad i besøk og stortrives når huset fylles opp av venner.
 ?? FOTO: BIRTE ULVESETH ?? ELEV: Didrik var elev hos Anders Vangen. Her øver de hjemme hos Anders i 2006. De ble gode venner og holdt mange konserter sammen i årene som fulgte.
FOTO: BIRTE ULVESETH ELEV: Didrik var elev hos Anders Vangen. Her øver de hjemme hos Anders i 2006. De ble gode venner og holdt mange konserter sammen i årene som fulgte.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? HJEMMEBANE: Brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen på AE lvespeilet i 2017.
FOTO: SINDRE OMENÅS HJEMMEBANE: Brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen på AE lvespeilet i 2017.
 ??  ?? ALDRI ARBEIDSLED­IG: Med hus er det alltid noe å ta tak i. Mens Varden var på besøk kom det et lass med grus ute på gårdsplass­en.
ALDRI ARBEIDSLED­IG: Med hus er det alltid noe å ta tak i. Mens Varden var på besøk kom det et lass med grus ute på gårdsplass­en.
 ??  ?? KAFFETØRST: Didrik falt for kaffen fra kaffebrenn­eriet i Traena da han var på turne i våres. Nå har han bestilt noen poser hjem til Heistad.
KAFFETØRST: Didrik falt for kaffen fra kaffebrenn­eriet i Traena da han var på turne i våres. Nå har han bestilt noen poser hjem til Heistad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway