Varden

– Det koker av folk, men hvor er festivalen

De vil forene fastboende og hyttefolk med en kjempefest i Kragerø.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

Esben «dansken» Ullbaek Brundgaard-Jørgensen Selvig og Rebecca Medbøe skal arrangere Kragerøfes­t. – Det koker av folk her på sommeren, men hvor er festivalen?

– Målet er å lage en folkefest og en tradisjon for byen, sier ekteparet Rebecca Medbøe og Esben Ullbaek Brundgaard-Jørgensen Selvig, også kjent som «Dansken». I år arrangerer de Kragerøfes­t for første gang, og håper det blir et årlig innslag i sommerbyen. Det skjer på Gunnarshol­men midt i fellesferi­en, naermere bestemt 19. og 20. juli.

På et drøyt halvt år har de stablet på plass en festival fra bunn av, sammen med et team på ti personer, deriblant Audun Solbekk, årets ildsjel i Kragerø, og Per Andreas Sveum.

– Jeg har grublet i mange år på hvorfor ikke Kragerø har en årlig musikkfest­ival. Det koker av folk her om sommeren, men hvor er festivalen? Til slutt så tenkte vi at vi får bare gjøre det selv, sier Esben.

Det har vaert flere forsøk på musikkfest­ivaler i Kragerø de siste årene, men nå er det stort sett enkeltkons­erter som finner sted i byen på sommerstid.

Elsker Kragerø

– En av grunnene til at vi ville starte opp noe her, var for å kunne vaere mer i Kragerø, og det skal jeg love deg at vi er. Det å lage festival er en livsstil. Vi jobber hele døgnet, sier paret.

Hovedmotiv­asjonen har likevel vaert å gjøre noe for Kragerø, en by de begge er over snittet glade i. Mens Rebecca har vaert i Kragerø hver sommer siden hun var barn, har Esben blitt kjent med byen gjennom kona. De

møttes her for elleve år siden.

– Vi elsker Kragerø, vi elsker å vaere her og vi elsker alle de fantastisk­e folka vi har blitt kjent med. Derfor har vi lyst til å skape en arena for alle de som er glade i byen og i musikk, både fastboende og hyttefolke­t, forteller de ivrig. Halvannen time ekstra i kø på vei til Kragerø fra Oslo, har tilsynelat­ende ikke lagt noen demper på entusiasme­n.

I felt for å finne festivalom­råde

Etter å ha trålet skjaergård­en rundt i et 15 fots fartøy fra 1986 på jakt etter det perfekte festivalom­rådet, falt valget på Gunnarshol­men.

– Det var best både med tanke på tilgjengel­ighet og sikkerhet, og det var også den plassen kommunen anbefalte oss, sier de, og Esben forteller hvordan han tok tida mens han latet som han hadde promille da han gikk fra et av alternativ­ene, Tåtøy hovedgård, til ferjeleiet. Konklusjon­en? Det tok for lang tid.

Med et crew på 80–90 skal de rigge badeholmen rett utenfor sentrum til en festivalar­ena man ikke har sett tidligere.

– Det kommer ikke til å se ut sånn som det gjør i dag. Scenen skal bygges på en lekter, og på den måten utvider vi festivalom­rådet, sier Esben, og forteller at de tar sikte på å ta imot inntil 2.000 publikumme­re.

Ungt og bredt

Til programmet har de hanket inn artister som Unge Ferrari, onkel P, girl in red, Fay Wildhagen, D. D. E og Jarle Bernhoft.

Esbens hiphopgrup­pe, Klovner i kamp, er også på plakaten, og lokale artister som Miia og Zoé-Loes har blitt viet plass.

– Vi ønsket å booke et bredt spekter av artister slik at det er noe for alle. Og forhåpentl­igvis også noe man kanskje ikke har hørt før, sier de, og legger til at de også har ordnet noe spesielt for barna.

– Men vi håper folk ordner seg barnevakt utover kvelden, påpeker Esben.

Billettsal­get har fått fart på seg den siste tiden, og paret mener det kan lønne seg å raska på om man har lyst til å vaere med.

– Gunnarshol­men er ikke verdens største festivalar­ena, så når det er fullt er det fullt.

Under festivalen vil rundt 150 frivillige vaere i sving.

– Det er bare å ta kontakt om du ønsker å bidra. Da jobber man en dag, og får gratis inngang den andre, sier Rebecca.

En drøy måned før festivalen går av stabelen, mener de at de har god kontroll, selv om det er mye som skal skje i tiden framover.

– Alt er planlagt i detalj. Vi gleder oss enormt, sier paret.

 ??  ??
 ?? FOTO: SEMIRAMIS BAZMI RASEKH ?? GUNNARSHOL­MEN: Kragerøfes­t skjer på Gunnarshol­men 19.–20. juli. Området blir utvidet med scene på lekter.
FOTO: SEMIRAMIS BAZMI RASEKH GUNNARSHOL­MEN: Kragerøfes­t skjer på Gunnarshol­men 19.–20. juli. Området blir utvidet med scene på lekter.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? HER BLIR DET LIV: Ingen kan lage fest som D. D. E, mener Esben Selvig. Bandet kommer til Kragerøfes­t 20. juli.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN HER BLIR DET LIV: Ingen kan lage fest som D. D. E, mener Esben Selvig. Bandet kommer til Kragerøfes­t 20. juli.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TIL KRAGERØ: Fay Wildhagen er blant artistene som kommer til den nye festivalen. Her fra Spellemann­prisen tidligere i år.
FOTO: NTB SCANPIX TIL KRAGERØ: Fay Wildhagen er blant artistene som kommer til den nye festivalen. Her fra Spellemann­prisen tidligere i år.
 ??  ?? NY FESTIVAL: Ekteparet Esben «Dansken» Selvig og Rebecca Medbøe håper at den første utgaven av Kragerøfes­t blir en suksess, slik at det kan bli en årlig tradisjon i byen de er så glade i.
NY FESTIVAL: Ekteparet Esben «Dansken» Selvig og Rebecca Medbøe håper at den første utgaven av Kragerøfes­t blir en suksess, slik at det kan bli en årlig tradisjon i byen de er så glade i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway