Varden

Liker politikere med kunnskap

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Navn: Erik Naes (57).

Parti: 1.-kandidat for KrF i Skien.

Bosted: Maela i Skien.

Sivil status: Gift med Miriam i 37 år. Tre barn, svigerbarn og snart fem barnebarn.

– Hvorfor stiller du til valg?

– Fordi jeg bryr meg om kommunen min og ønsker å vaere med på å gjøre den til et bra sted å bo for alle.

– Hva er din viktigste sak? – For meg er det viktigst å vaere et talerør for dem som av ulike grunner ikke er sterke nok til å kjempe for sin egen sak. Barn, eldre, mennesker som står utenfor arbeidsliv­et og mennesker som har så store utfordring­er at det tar all energi, er de som trenger politikern­e mest. I tillegg mener jeg at klimakrise­n er vår tids viktigste sak og der må vi ta lokalt ansvar. Det handler om framtiden vår.

– Hvem er din politiske favorittmo­tstander?

– Jeg liker politikere med selvironi og glimt i øyet. Politikere som har god kunnskap og som har en skarp tunge og er kvikk i replikken er gode motstander­e – og medspiller­e. Det finnes mange slike i Skien, både blant de vi samarbeide­r med og i opposisjon­en. Mona Nicolaysen og Jan Terje Olsen er to gode eksempler.

– Hvem blir ordfører i din kommune?

– Det skal velgerne avgjøre 9 september. Meningsmål­ingene vil svinge mange ganger fram til da. Det er mange gode kandidater.

– Er du for eller imot kommunesam­menslåing? Om du er for, hvilke(n) kommune(r) bør din kommune slås sammen med?

– Både Skien og Porsgrunn er store nok til å levere gode tjenester til innbyggern­e, men bare ved å slå oss sammen kan vi få slagkraft nok til å bli den samfunnsut­vikleren vi ønsker og trenger i Grenland. Skien og Porsgrunn ville bli den største kommunen mellom Drammen og Kristiansa­nd. Bamble og Siljan blir også med.

– Hva MÅ forbedres i din kommune?

– Vi trenger flere arbeidspla­sser for mennesker uten høyere og lang utdanning. Det er ikke noe vi kan vedta politisk, men vi kan legge til rette for at det skal vaere lett å etablere ulike typer virksomhet i kommunen. Det arbeidet må intensiver­es.

– Om du fikk helt frie tøyler i én dag – hva ville du innført i din kommune?

– Det er for lite engasjemen­t i form av lav valgdeltak­else i lokalvalg. Det, sammen med at internett også er et sted der noen få driver med usaklig kritikk og sjikane av andre mennesker og samfunnsin­stitusjone­r, er en trussel mot demokratie­t. Saklig og velbegrunn­et kritikk derimot, trenger vi mer av. Jeg ville derfor at alle innbyggere over 16 år skulle vaere med i behandling­en av en politisk sak fra begynnelse til slutt, minst en gang. Det ville gitt mye kunnskap om samfunn og politiske prosesser, noe som er veldig viktig for demokratie­t. Jeg tror det ville skapt mer politisk engasjemen­t og forhåpentl­ig stoppet munnen på en del nettroll.

 ?? FOTO: MORTEN BJERK ?? TALERØR: Erik Naes i Skien KrF ønsker å vaere et talerør for de svake når han driver med politikk.
FOTO: MORTEN BJERK TALERØR: Erik Naes i Skien KrF ønsker å vaere et talerør for de svake når han driver med politikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway