Varden

Får ikke sitte på med taxi som kjører forbi

– Skoleveien er ikke farlig, mener kommunen. Småbarnsfo­reldre i Liheia er dypt uenig.

- ▶ Andreas Soltvedt ▶ Halvor Ulvenes andreas.soltvedt@varden.no halvor.ulvenes@varden.no

▶ De har samlet naer to hundre underskrif­ter i kampen for å sikre skyss for barna sine til og fra skolen. Med dette innbyggeri­nitiativet i hånd har småbarnsfo­reldrene i Liheia håpet på en løsning som gjør at skoleveien omsider blir trygg for barna. Trygg er skoleveien nemlig ikke, slik foreldrene også har understrek­et i Varden tidligere.

– De virker ikke å bry seg

Mandag skulle utvalg for plan, teknikk og naering (PTN) i Bø omsider bli informert om innbyggeri­nitiativet. Utvalget valgte imidlertid å sende saken videre til kommunesty­ret som en ren orienterin­gssak samme kveld. Saken vil først bli realitetsb­ehandlet når trafikksik­ringsplane­n i kommunen skal rulleres til høsten. Da kan ulykken langs skoleveien allerede ha skjedd, frykter foreldrene i Liheia.

Karin Hagen er en av småbarnsfo­reldrene. Hun er mildt sagt lite imponert over kommunens håndtering av saken.

– Når politikern­e får et innbyggeri­nitiativ, burde de jo vaere interesser­t i å gjøre noe med saken. Vi hadde nesten to hundre underskrif­ter fra folk som vil endre noe, men politikern­e virker ikke å bry seg om det. Det er litt rart å si det, for jeg er lokalpolit­iker selv, men jeg skjønner det med politikerf­orakten, sier Karin Hagen til Varden.

Taxibussen kjører forbi

Konflikten knyttet til manglende skoleskyss for de minste barna i Liheia har to sider. Småbarnsfo­reldrene oppfatter skoleveien som så farlig at de ikke tør å la barna ferdes langs veien alene. Dermed er de tvunget til å sørge for egne transportl­øsninger for barna. Kommunen på sin side har en helt annen oppfatning.

– Veien til Liheia er ikke sett på som farlig skolevei, heter det i saksframle­gget som ble lagt fram for politikern­e mandag.

Samtidig som de minste barna i Liheia mangler skoleskyss i sommerhalv­året, kjører en taxibuss forbi for å hente og bringe elever som har mer enn fire kilometer lang skolevei.

Ulike syn på skoleveien

– Taxibussen kjører forbi, men ungene her får ikke sitte på. Det er frustreren­de, sier Karin Hagen.

Ordfører Borgar T. Kaasa (Sp) vil ikke forskutter­e hva som blir enden på visa i den betente skoleveisa­ken.

– Politiet sier én ting og foreldrene opplever noe annet. Det som er viktig er likebehand­ling, sier han.

Til kommunesty­ret

Saken kom som ekstra sak til kommunesty­ret i Bø mandag kveld. Tidligere på dagen var den til behandling i utvalg for plan, teknikk og naering. De tok administra­sjonens forslag til behandling av innbyggeri­nitiativet fra Liheia og plan for trafikksik­kerhet til orienterin­g. Avgjørelse­n i kommunesty­ret var ikke klar da Varden gikk i trykken.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? STANSER IKKE: Taxibussen henter og bringer elever lenger oppe i Liheia. Ungene som har under fire kilometer lang skolevei må imidlertid se langt etter sitteplass. – Det burde ikke vaere slik, sier foreldre Varden har pratet med i Liheia.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT STANSER IKKE: Taxibussen henter og bringer elever lenger oppe i Liheia. Ungene som har under fire kilometer lang skolevei må imidlertid se langt etter sitteplass. – Det burde ikke vaere slik, sier foreldre Varden har pratet med i Liheia.
 ??  ?? INGEN Å MISTE: F.v.: Karin Hagen, Even Hagen Flåtin (8), Viljar Porsholt Hvamb (4), Hanne Porsholt Jensen og Vemund Porsholt Hvamb (1 1/2).
INGEN Å MISTE: F.v.: Karin Hagen, Even Hagen Flåtin (8), Viljar Porsholt Hvamb (4), Hanne Porsholt Jensen og Vemund Porsholt Hvamb (1 1/2).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway