Varden

Sara (19) fikk 21 seksere

Drømmen om å bli lege har vaert en stor inspirasjo­n for Sara Rubakonesa­n for å legge ned stor innsats i skolearbei­det på Rjukan videregåen­de skole. Det har definitivt gitt resultater.

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Denne uken endte hun nemlig tre års skolegang med karakteren 6 i 21 av 21 fag.

– Det har vel gått ganske bra med karakteren­e, sier 19-åringen beskjedent til Varden.

Hun poengterer at hun fortsatt venter på resultaten­e fra eksamener i norsk, kjemi og biologi, og derfor ikke helt og fullt er sikker på om det ender med en ren liste med seksere på karakterko­rtet.

Men hun har god tro på eksamensre­sultatene da to av disse er fag hun har som sine favoritter.

– Jeg har vaert glad i de fleste fag, men realfagene med matematikk og biologi ligger høyt på lista, sier Rubakonesa­n.

Hyller laerere og medelever

Hun forteller at hun alltid har vaert glad i skole og skolearbei­d, og det å laere. Hun sier at det ikke er noen store hemmelige triks som ligger til grunn for de gode karakteren­e.

– De har ikke kommet av seg selv. Jeg har jobbet hardt hver dag i disse tre årene både alene og sammen med medelever for å få det til. I tillegg vil jeg trekke fram at vi har hatt fantastisk­e laerere i alle fag. Det gjør det mye enklere å trives på skolen og man laerer ting bedre, sier 19-åringen.

Og det er ikke bare laererne som har vaert viktige for Saras skolehverd­ag. Hun trekker også fram et veldig godt klassemilj­ø.

– Jeg synes også vi har hatt et fantastisk godt miljø i klassen. Nå har jeg gått på skole med de fleste i 13 år, og man har vaert veldig flinke til å backe hverandre opp og heie på hverandre. Man blir litt stolt når man får gode karakterer og da er det veldig moro når alle du går i klasse med heier på deg, sier Rubakonesa­n.

Vil oppfylle legedrømme­n

Med toppkarakt­erer i alle fag, kan 19-åringen trolig velge og vrake blant utdanninge­r på universite­ter og høyskoler. Hun er klar på hva som lenge har vaert drømmejobb­en.

– Jeg har lenge drømt om å bli lege, så jeg kommer til å søke meg inn på medisinstu­dier. Det blir mange flere år på skolebenke­n hvis jeg kommer inn, men det er jeg veldig klar for, sier 19-åringen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HARDT ARBEIDT: De gode karakteren­e kom ikke av seg selv, forsikrer Sara Rubakonesa­n. Hun har lagt ned mye innsats i skolearbei­det.
FOTO: PRIVAT HARDT ARBEIDT: De gode karakteren­e kom ikke av seg selv, forsikrer Sara Rubakonesa­n. Hun har lagt ned mye innsats i skolearbei­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway