Varden

Ferdig i Roma

-

Roma-bautaen Francesco Totti gir seg som direktør i klubben han har tjent trofast i 30 år. Klubblegen­den føler ikke han har blitt hørt.

Totti avsluttet spillerkar­rieren i den italienske hovedstads­klubben i 2017. Den siste tiden har han hatt en direktørro­lle i klubben. Mandag bekreftet 42-åringen på en pressekonf­eranse at også den tilknytnin­gen til klubben i hans hjerte er over.

42-åringens forhold til klubbpresi­dent James Pallotta VIASAT

11:00: USGA

Tour

23:30: Bolivia – Peru, Copa America 02:30: Brasil – Venezuela, Copa America Championsh­ip, European

TV2

15:45: 4. etappe, UCI World Tour (Tour de Suisse)

SVT 2

18:30: Romania U21 – Kroatia U21, Euro U21

NRK

21:00: Italia – Brasil, Fotball-VM kvinner 21:00: Jamaica – Australia, Fotball-VM kvinner skal ha forverret seg den siste tiden.

– Jeg håpet at denne dagen aldri skulle komme, men i stedet har den vonde og tunge dagen kommet, sa det italienske fotballiko­net.

Han la videre ikke skjul på at han følte seg overkjørt i rollen som direktør.

– De visste om mitt brennende ønske om å gi så mye til denne klubben, men de ønsket ikke å la meg gjøre det. De holdt meg utenfor alt, sa Totti ifølge BBC.

Den tidligere fotballstj­ernen var også tindrende klar på at han selv ikke har skyld i at jobben som teknisk direktør nå må – Australia (i Grenoble).

FOTBALL

EM-sluttspill menn U21 i Italia og San Marino, gruppespil­let (1. runde): Gruppe C: Romania – Kroatia 18.30 (i Serravalle), England – Frankrike 21.00 (i Cesena). Finsk eliteserie (17.30): HIFK – SJK, Lahti – RoPS.

TRAV

Momarken 18.50 (V65, DD, V5).

FOTBALL

Copa America i Brasil, søramerika­nsk mesterskap menn, gruppespil­let (2. runde): Gruppe A: Bolivia – Peru 23.30 (i Rio de Janeiro), Brasil – Venezuela 02.30 (onsdag, i Salvador).

Gold Cup i USA, Costa Rica og Jamaica, Concacaf-mesterskap­et menn, gruppespil­let (1. runde): Gruppe D (i St. Paul, Minnesota): Panama – Trinidad og Tobago 01.30, USA – Guyana 04.00. overtas av andre.

– Det var vanskelig å ta denne beslutning­en, men det er ikke min skyld at dette skjer, for jeg fikk aldri sjansen til å utfolde meg og vaere del av et idrettspro­sjekt, sa Totti.

Han stenger ikke døra for en Roma-retur.

– Jeg går nå andre veier, men når et annet eierskap viser vilje til å stole på meg, er jeg klar, sa 42-åringen.

Totti fikk sin debut for Roma i 1993, kun 16 år gammel. I 2001 bidro han sterkt til at klubben tok en etterlengt­et Serie A-tittel.

I 2006 ble han verdensmes­ter med Italia. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway