Varden

Vått, men godt for PIT

Til tross for en fryktelig våt start på Porsgrunn internasjo­nale teaterfest­ival (PIT) og mye improviser­ing gjennom uka, sier festivalsj­ef Trond Hannemyr seg godt fornøyd med årets festival.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

– Det har vaert en aldeles nydelig festival. Vi har selvfølgel­ig fått med oss at det regna, og en del av programmet ute bar preg av det. Takket vaere velvilligh­et fra både AElvespeil­et og Kafé K har vi kunnet flytte flere av forestilli­ngene på gateprogra­mmet innendørs slik at spesielt barna fikk kose seg med teater likevel, sier Hannemyr i Grenland Friteater mandag ettermidda­g.

85 prosent av billettene solgt

Fra tirsdag til og med lørdag forrige uke har PIT sørget for ca. 130 forestilli­nger med stort og smått på en rekke steder rundt om i Porsgrunn.

Rundt 85 prosent av alle tilgjengel­ige billetter på salgsfores­tillingene ble solgt, ifølge Hannemyr.

Improvisas­jon

I deres bransje er man heldigvis ikke fremmed for improvisas­jon.

– Ja, de evnene har vi fått tatt godt i bruk i år. Jeg må bare nødt til å rose det fantastisk­e hjelpeappa­ratet av frivillige vi har hatt i år. Til tross for regn og improviser­te løsninger har det bare vaert blide fjes og en enorm velvilligh­et. Det har glidd som i smør, altså, sier Hannemyr, og legger til at de allerede er godt i gang med planleggin­gen av PIT 2020.

Flere våte festivalda­ger til tross, regnvaeret på folkefeste­n Brusteinsb­allet tirsdag kveld tok nedbørsrek­orden.

– Det førte til mye faerre i publikum enn vi vanligvis har, men herregud, de folka som var der i øs-pøs-regnvaer! Artister, publikum og frivillige var dyvåte, men det var en utrolig fin opplevelse å se at «Dette skjer, og vi gjør det sammen», sier Hannemyr.

Lørdagen ble til gjengjeld en solrik og varm avslutning på festivalen.

Hannemyr klarer ikke å velge ett høydepunkt, men mener hele PIT 2019 har vaert fin.

– Det gjelder også responsen fra publikum. Det kommer an på hvem man spør, sier han.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? VÅTT: Et voldsomt regnvaer førte til faerre folk på Brusteinsb­allet i år, men festivalsj­efen er fornøyd årets teaterfest.
FOTO: VENDY BERG HEGLE VÅTT: Et voldsomt regnvaer førte til faerre folk på Brusteinsb­allet i år, men festivalsj­efen er fornøyd årets teaterfest.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? FORNØYD: Festivalsj­ef Trond Hannemyr.
FOTO: SINDRE OMENÅS FORNØYD: Festivalsj­ef Trond Hannemyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway