Varden

Klart for Byfesten

Programmet og billetter til Byfesten ble lagt ut søndag. Mandag morgen var allerede 400 billetter revet bort.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ Arkaden kjøpesente­r har slått seg sammen med Katrine Bakke for å arrangere Byfest i Skiens storstue 28. september. Festen har de planlagt siden november i fjor, og med drøye tre måneder igjen letter de på sløret om hva som skal skje denne dagen.

Artistgall­a

I tillegg til to artister som foreløpig ikke er helt bekreftet, kan bookingans­varlig Jan Thomas Moen i Fenomen fortelle at Atle Pettersen kommer som konferansi­er og artist. I tillegg er Kristian Kristensen, Morten Abel, Ruben og Silya blant artistene som kommer til å stå på scenen denne kvelden.

Tidligere fotballspi­ller og DJ, Jan Gunnar Solli, skal sørge for fest i Peer Gynt-salen etter artistgall­aen i Dovregubbe­ns hall.

Tommy Steine skal lede Bakkes veldedighe­tsauksjon og ha standup.

– Noe av poenget er at det skal vaere en fest med mening, og alt overskudd går til en god sak, sier senterlede­r Aziz Chaer, og sikter til Bakkes organisasj­on Young Future Foundation og barnehjemm­et «House of Dreams» i Cebu på Filippinen­e.

Samme dag arrangeres Byløpet i Skien, og barnas runde avsluttes i Lundeparke­n utenfor Ibsenhuset. Fra klokken 14 vil det vaere leker og underholdn­ing for familier i regi av Byfesten her.

400 billetter på et døgn

Flere av byens spisestede­r inviteres til å danne en foodcourt i Ibsenhuset, under fanen «Smaken av Skien by».

Billettene og programmet ble lagt ut søndag, og mandag morgen hadde 400 sikret seg billett til artistgall­aen i Dovregubbe­ns hall, ifølge Chaer.

– Det er gøy å se interessen Byfesten skaper. Vi drømmer om å fylle Ibsenhuset tre ganger i løpet av dagen, sier Chaer.

Billettene koster 890 kroner, noe man kan innvende er en stiv pris hvis målet er å feire med hele byen.

Bakke påpeker at aktivitete­ne for barna og arrangemen­tet på dagtid er gratis, med unntak av en forestilli­ng i regi av «Lørdagsbar­n» inne på Ibsenhuset som koster en liten sum.

– Billettpri­sen er for artistgall­aen med afterparty. Det koster å arrangere et så stort arrangemen­t med dette stjernelag­et av artister, og billettpri­sen har vi satt i samarbeid med Ibsenhuset med flere. Publikum får åtte timer med underholdn­ing, sier Bakke. Vendy Berg Hegle ▶

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? DJ: Jan Gunnar Solli avrunder Byfesten med afterparty i Peer Gynt-salen.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN DJ: Jan Gunnar Solli avrunder Byfesten med afterparty i Peer Gynt-salen.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? KONFERANSI­ER OG ARTIST: Atle Pettersen kommer til Byfesten.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN KONFERANSI­ER OG ARTIST: Atle Pettersen kommer til Byfesten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway