Varden

En butikk på Strømdal truer neppe senteret

- Ingrid Sørbø

Av og til tviler man virkelig på om det man hører og leser er korrekt oppfattet, eksempelvi­s at noen, det vil si storparten av Gulsets befolkning på naermere 10.000 innbyggere vil svikte Gulsetsent­eret og begynne å gjøre innkjøpene sine i den påtenkte dagligvare­butikken på Strømdaljo­rdet om den blir etablert.

Det er gjennom årene bygget opp et solid senter på Gulset med apotek, jernvareha­ndel, to velassorte­rte dagligvare­butikker, konditori, Nille-butikk og samlingslo­kaler, i tillegg til bibliotek, treningslo­kaler, kirke og skole, for å nevne noe av alt man kan benytte seg av på Gulsetsent­eret. Og med den «bagasjen» er man altså redd for å bli utkonkurre­rt av en Remabutikk en drøy kilometer naermere sentrum. Og det er tendenser til at «noen setter ned foten» for å hindre etablering av ny Remabutikk

Da må vi

ta for oss historien: med etablering­en av butikken på Strømdal, med Tor Sønstebøs Strømdal Matsenter på 1970-tallet(?). Butikken fikk straks en solid kundekrets i det veletabler­te boligområd­et, som stadig var under utvidelse.

Etter Sønstebø kom

diverse kjedebutik­ker inntil Remakjeden, som gikk utmerket i mange år, men så startet en del påførte problemer: Veistengin­g sørfra i ett år med en innsnevrin­g av veibanen, og deretter pålagt opphør av butikkvirk­somheten pga. trafikale problemer. Og slik gikk det, butikken ble nedlagt, og hele kundekrets­en måtte finne seg en ny dagligvare­forretning.

Men kommunen lovet

at Rema skulle få etablere seg et annet sted i regulert område ved en senere anledning. Og den anledninge­n kom allerede for et par –tre år siden. Da var tydeligvis alle løfter glemt.

Igjen ligger tomta

klar, alle formalia skulle vaere i orden og saken skal straks opp til behandling og, forhåpentl­ig, godkjennel­se. Men så har det jammen vokst opp en motstand mot denne etablering­en på Strømdaljo­rdet. Hvorfor?

Ja, man kan

jammen lure, men i et land med fri konkurrans­e og en drøy kilometer til en dagligvare­butikk skulle vel ikke faren vaere så stor at en etablering ville tømme Gulsetsent­eret og de som sokner til stedet og aktivitete­ne.

Og vi strømdalbo­ere,

som ble frarøvet butikken «naermest over natten» har ventet tålmodig på denne anledninge­n, og gått lange veier for å komme til «naerbutikk­en». Nei, la oss dyrke den frie konkurrans­e og ikke legge flere vanskeligh­eter i veien for Rema, som sannelig har vaert tålmodig. Dette utspillet var egentlig ganske flaut, synes jeg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway