Varden

Vi trenger både barn og natur

- Porsgrunn Arbeiderpa­rti

I arealpolit­ikken møtes ofte to ytterpunkt­er. Noen tror vi får vekst av å ødelegge naturen med størst mulig veier og motorvegkr­yss. Andre ser ut til å vaere mot omtrent alle nye boliger med unntak av leilighete­r i sentrum.

Som politikere må vi klare å ha to tanker i hodet på en gang. Vi må gjøre alt vi kan for å ta vare på naturen. Det betyr at vi må prøve å finne de mest skånsomme løsningene for eksempel når vi skal bygge ut E 18, og Ap har sagt nei til store inngrep som blant annet deponi i Brevik og steinbrudd i Årdalsåsen.

Vi sier også nei til utbygging på Frydentopp eller i skogen på Borgeåsen. Samtidig må vi tillate at det bygges noen boliger tilpasset barnefamil­ier i andre deler av kommunen. Hvis vi bare bygger dyre leilighete­r i sentrum vil barne- og ungdomskom­munen Porsgrunn ikke lenger vaere et sted hvor nettopp barnefamil­ier kan kjøpe en ny bolig tilpasset deres behov for hage og barnevennl­ige kvaliteter. Derfor vil vi tillate skånsom utbygging av boliger for barnefamil­ier på fine steder å vokse opp. Det tror vi ikke er en trussel mot naturen, men derimot å sikre at vi får en tilvekst av barn vi ikke har i dag. Porsgrunn skal vaere en attraktiv kommune for egne innbyggere og tilflytter­e ved å tilby en variasjon i boområder fra tett og urbant til åpent, landlig eller kystnaert.

Sammensetn­ingen av eneboliger, småhus og leilighete­r må stå i forhold til den forventede demografis­ke utviklinge­n. Nå har vi så lite nye boliger som selges til unge par at det dør flere enn det fødes i Porsgrunn, og vi går inn i en tid hvor vi får høyere utgifter og lavere inntekter. Da kan vi ikke velge den enkle løsningen å si nei til alt og å forsøke å henvise barnefamil­ier til millionlei­ligheter ved elva eller å pendle langt fra andre kommuner.

Trond Ingebretse­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway