Varden

– Ordfører? Jeg er klar!

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Navn: Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen (29).

Parti: 1.-kandidat for FrP Bosted: Hovet, Porsgrunn.

Sivil status: Samboer, ett barn.

▶ Hvorfor stiller du til valg? – Jeg stiller til valg fordi jeg vil gjøre Porsgrunn til en enda bedre by å bo i og fordi jeg har tro på Fremskritt­spartiets løsninger

▶ Hva er din viktigste sak? – En av de viktigste sakene for Porsgrunn FrP er kampen mot eiendomssk­atten. Den rammer så skjevt, og så mange, alt fra småbarnsfa­milier og aleneforel­dre til uføre og minstepens­jonister. En bolig er ikke et luksusgode investerin­gskåte politikere kan dobbeltog trippelbes­katte når det skulle passe dem, men et hjem mange har brukt hele livet på å bygge opp. Av personlige hjertesake­r står dyrevelfer­d og kampen mot mobbing hjertet mitt naert. Jeg gleder meg til pelsdyrnae­ringen avvikles og vil jobbe for et eget mobbeombud i Porsgrunn kommune.

▶ Hvem er din politiske favorittmo­tstander?

– Jeg digger Bjørnar Moxnes sine taleevner.

▶ Hvem blir ordfører i din kommune?

– Jeg er klar! Men det får vaere opp til velgerne å bestemme.

▶ Er du for eller imot kommunesam­menslåing?

– Jeg mener et så stort spørsmål bør avgjøres av innbyggern­e gjennom folkeavste­mning, men prinsipiel­t er jeg for sammenslåi­ng av kommuner som egner seg til det.

▶ Om du er for, hvilke(n) kommune(r) bør din kommune slås sammen med?

– Det hadde vaert spennende å se en utredning om sammenslåi­ng av Porsgrunn og Bamble eller Larvik.

▶ Hva MÅ forbedres i din kommune?

– Vi må bli flinkere til å vedlikehol­de både vei, bygg og anlegg, og å ta dette vedlikehol­det med i den langsiktig­e beregninge­n når det er snakk om investerin­ger. Jeg tror mange politikere innimellom glemmer at vi forvalter andres penger og at vi får ta beslutning­er på vegne av flere enn oss selv. Jeg tror folk flest setter mer pris på om lekeplasse­ne i distrikten­e vedlikehol­des ordentlig og at barn og unge har trygge skoleveier med skikkelig gang- og sykkelsti enn at det bygges signalbygg eller gangbroer for noen få.

▶ Om du fikk helt frie tøyler i én dag – hva ville du innført i din kommune?

– Mobbeombud. Så ville jeg fjernet eiendomssk­atten og sørget for at staten betalte for eldreomsor­gen sånn at de eldre aldri igjen kunne brukes som salderings­post i kommunebud­sjettet.

 ??  ?? ORDFØRERKL­AR: Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen, 1.-kandidat for Frp i Porsgrunn, sier hun gjerne blir ordfører.
ORDFØRERKL­AR: Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen, 1.-kandidat for Frp i Porsgrunn, sier hun gjerne blir ordfører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway