Varden

Gir 5.000 kr til elsykkel-kjøp

- Fredrik.nordahl@varden.no

Skien kommune gir opp til 5.000 kroner til alle dem som vil kjøpe seg elsykkel, og som oppfyller 11 krav.

Det er satt 200.000 kroner som innbyggere i Skien kan søke på til kjøp av privat elsykkel. Kommunen støtter med 25 prosent av kjøpesumme­n, maksimalt 5.000 kroner.

Mer aktivitet

Torsdag åpnes det for å søke om penger. Mette Gundersen og Elise Braendaas i byutviklin­gsavdeling­en håper på et skred av søknader.

– Vi vet at elsykler fører til økt aktivitet hos den enkelte. Det fører også til at faerre buker privatbil. Begge deler er svaert positivt, sier Gundersen.

I Oslo hadde man i sin tid samme ordning. Da fikk byen kritikk for at det i all hovedsak var samfunnsto­pper som mottok økonomisk støtte. Jurister, en skipsreder, flere redaktører og andre høyt gasjerte var blant dem som mottok en bunke tusenlappe­r etter å ha kjøpt seg en elsykkel.

– Vi har ikke hørt med andre om deres erfaringer, sier Braendaas.

– Dette er noe vi aldri har gjort før, men vi har altså et håp om at det skal bli et populaert tilbud, sier hun og anbefaler folk flest til å sjekke kommunens nettsider. Der skal også søknaden legges inn elektronis­k.

11 kriterier

På lista over kriterier for tildeling av støtte til kjøp av egen elsykkel ramses kravene opp.

Støtteordn­ingen er et tiltak for privatpers­oner som er over 16 år og folkeregis­trert og bosatt i Skien kommune. Det gis støtte til kun én elsykkel per husstand. Kommunen støtter med 25 prosent av kjøpesumme­n, men maksimalt 5.000 kroner. Elsykkelen skal vaere ferdig montert i butikk, og ikke kjøpt brukt. Du kan heller ikke kjøpe elsykkelen før søknaden er innvilget. Når du har fått innvilget søknaden har du fire måneders frist til å handle. Er du for sen, mister du retten til støtte. Og søknaden, den må sendes elektronis­k. Det nytter altså ikke å gå i butikken, kjøpe en elsykkel og så vifte med kvittering­en i etterkant.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? DELER UT PENGER: Elise Braendaas (v) og Mette Gundersen har 200.000 til å dele ut i støtte til kjøp av elsykler.
FOTO: FREDRIK NORDAHL DELER UT PENGER: Elise Braendaas (v) og Mette Gundersen har 200.000 til å dele ut i støtte til kjøp av elsykler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway