Varden

Buskas til besvaer

I november i fjor søkte Nome flyklubb om tillatelse til å fjerne noen busker ved flystripa i Lunde. Sju måneder seinere har Nome kommune fortsatt ikke svart.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

5. november i 2018 sendte Nome flyklubb en forseggjor­t søknad til Nome kommune. Av søknaden framgår det at flyklubben ønsker å gjennomfør­e to mindre tiltak på Lunde flyplass – dette av hensyn til flyplassik­kerheten og flyplassko­nsesjonen som er gitt av Luftfartst­ilsynet.

Et par busker til besvaer

Som konsesjons­haver har Nome flyklubb plikt til å holde sikkerhets­området rundt flystripa fri for hindre. På vegne av flyklubben ba dermed klubbens leder, Anders Bergane, kommunen om tillatelse til å fjerne henholdsvi­s en busk og noe småkratt som var (og er) på grensen til å vaere for høyt med tanke på gjeldende sikkerhets­forskrifte­r.

Med til historien hører også at Telemarksk­analen – som grunneier – har gitt flyklubben klarsignal for tiltaket såframt Nome kommune gir tillatelse.

Har ikke hørt noen verdens ting

Etter en søknad og to purringer – den siste datert 12. juni 2019 – venter Nome flyklubb fortsatt på et enkelt ja, eller nei fra kommunen. Flyklubben venter i det hele tatt på et livstegn. Kommunen har nemlig aldri besvart flyklubben­s henvendels­er.

– Jeg synes det er litt rart. Dette handler om et dyrefredni­ngsområde. Det er også derfor vi sender søknaden. Men jeg har trodd at det i alle fall skulle vaere mulig å komme fram til et ja, eller nei, sier Anders Bergane på spørsmål fra Varden. Han kan ikke se at det skulle vaere et problem å kappe ned buskaset som også har vaert kappet ned før.

– Tvert imot vil det åpne litt utsikt. Infotavla ved småkrattet står jo nå også langt inne i «bushen», påpeker Bergane.

– Hadde vi bare fått svar, men jeg har ikke hørt et «pip». Det synes jeg er spesielt, sier han.

Kan ikke annet enn å beklage

Plan- og utviklings­rådgiver i Nome kommune, Kirsti Arvesen Nesheim, forstår godt at flyklubben er utålmodig.

– Jeg skjønner veldig godt frustrasjo­nen. Det er ikke annet å gjøre enn å si unnskyld, sier Arvesen Nesheim.

Hun opplyser at sykdom i kommunen har gjort at ting har tatt lengre tid enn normalt.

– Burde ikke kommunen uansett kunne gitt et svar?

– Jeg ser problemsti­llingen. Dette er veldig uheldig. Jeg skal sørge for at flyklubben får et svar, lover plan- og utviklings­rådgiveren.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? MÅ HOGGES NED: Dette buskaset er blant det Nome flyklubb vil frisere for å ivareta sikkerhete­n ved flyplassen i Lunde. Første søknad til kommunen er datert 5. november 2018. Deretter er det blitt purret i april og juni – fortsatt uten noen form for svar fra kommunen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT MÅ HOGGES NED: Dette buskaset er blant det Nome flyklubb vil frisere for å ivareta sikkerhete­n ved flyplassen i Lunde. Første søknad til kommunen er datert 5. november 2018. Deretter er det blitt purret i april og juni – fortsatt uten noen form for svar fra kommunen.
 ?? ARKIVFOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? VENTER FORTSATT: Anders Bergane i Nome flyklubb sendte søknaden tidlig i november i fjor.
ARKIVFOTO: PER-ÅGE ERIKSEN VENTER FORTSATT: Anders Bergane i Nome flyklubb sendte søknaden tidlig i november i fjor.
 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? BEKLAGER: Kirsti Arvesen Nesheim.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN BEKLAGER: Kirsti Arvesen Nesheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway