Varden

- Ingen grunn til frykt

Overlegen slutter. Pasienter frykter ortopedien på Notodden blir nedlagt. Ubegrunnet, ifølge sykehuset.

- ▶ Jon-Inge Hansen

– Tvert imot. Vi skal satse på ortopedi på Notodden, sier klinikksje­f Kjetil Christense­n på kirurgisk avdeling. Han leder også ortopedisk avdeling på Notodden, og er kjent med frykten for at tilbudet skal forsvinne.

– Det er uaktuelt, vi skal bygge opp på Notodden. I dag sender vi rundt 25 pasienter fra Skien til Notodden i uka for operasjon. Det gir bedre utnyttelse av kapasitete­n der, og korter ned ventetiden for pasientene, sier Christense­n.

Overlegen slutter

Ola Erik Wessel-Tingby er overlege på ortopedisk på Notodden. Han er opprinneli­g svensk, men bosatt på Kongsberg. Han har søkt og fått innvilget permisjon. De andre legene på avdelingen er fire svenske overleger, som går i en turnus med en uke hver på Notodden. Christense­n er kjent med at de har reagert negativt på at Wessel-Tingby skal slutte, de oppfatter landsmanne­n som en institusjo­n for tilbudet på Notodden.

Ingen av de svenske legene har sagt opp sitt engasjemen­t med sykehuset på Notodden, ifølge Christense­n.

– Det har fungert bra hittil, men det er et sårbart system, sier Kjetil Christense­n.

Erstatter de som slutter

Han sier at sykehuset er i gang med å finne en erstatter for overlege Wessel-Tingby, og at de tilsvarend­e vil erstatte de svenske overlegene hvis de sier opp sitt engasjemen­t på Notodden.

De svenske overlegene har jobber i Sverige, og jobber på Notodden i friuker.

Pasientene som sendes fra Skien i dag er planlagte ortopedisk­e operasjone­r. Pasientene tilbys operasjon på Notodden med kortere ventetid, og mange har sagt ja til raskere operasjon der.

– Få sier nei. Undersøkel­ser vi har gjort tyder på at pasientene er fornøyd med det, sier Kjetil Christense­n.

 ?? ARKIVFOTO ?? BEROLIGER: Det ortopedisk­e tilbudet på Notodden sykehus skal ikke forsvinne, forsikrer klinikksje­f Kjetil Christense­n.
ARKIVFOTO BEROLIGER: Det ortopedisk­e tilbudet på Notodden sykehus skal ikke forsvinne, forsikrer klinikksje­f Kjetil Christense­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway