Varden

Olje lekket ut i elva

Brannvesen­et mener de kan ha lokalisert hvor oljen som havnet i elva mellom Porsgrunn og Skien stammer fra. Men det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål.

-

▶ – Vi mener vi har funnet det såkalt arnestedet, og det er en liten høyde ved elvebredde­n på Tollnes. Slik det ser ut så er det en type olje som har lekket ut fra grunnen på stedet, sier Stian Hovinbøle, innsatsled­er i Sør-Øst brannvesen.

– Er det fra en bedrift at utslippet har skjedd?

– Nei, det antatte utslippste­det ligger ikke direkte ved noen av dagens bedrifter. Men det er gravearbei­der på stedet som pågår nå, som kan ha gravd fram noe «gammel moro» som oljespann og slikt. Men vi klør oss litt i hodet, sier Hovinbøle.

Det ble først rapportert at det var diesel som hadde lekket ut i elva. Senere onsdag har andre medier også spekulert i om oljen er hydraulikk­olje.

Hovinbøle sier til Varden onsdag kveld at de ikke er sikre på hva slags type olje/drivstoff det er snakk om.

– Det er tatt prøver av utslippet som er sendt til analyse. Før dette foreligger, blir det egentlig kun spekulasjo­ner. Det var en intens diesellukt over elva i natt, og det var nok årsaken til at man trodde at det var fasiten umiddelbar­t, sier Hovinbøle. Han legger til at det fortsatt ligger absorberen­de lenser ute i elva, men at det virker som at situasjone­n har roet seg.

– Blir det regn i natt kan det komme mer olje, men per nå ser det ut til at utslippet er under kontroll. Vi snakker om et utslipp på flere hundre liter, sier Hovinbøle.

Mannskapen­e kommer til å jobbe videre de neste dagene med å få opp oljen av vannet.

▶ Tone Lensebakke­n, Birte Ulveseth og Martin Øyvang

 ??  ??
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? LEKKASJE: Det har lekket ut flere hundre liter med diesel i elva ved Porsgrunns­brua.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N LEKKASJE: Det har lekket ut flere hundre liter med diesel i elva ved Porsgrunns­brua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway