Varden

«Bambles største og viktigste signering»

I morgen vil Bamble kommune signere sin største kontrakt noensinne. Nå blir det ny ungdomssko­le til over 400 millioner kroner.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

▶ I kveld vil kommunesty­ret etter all sannsynlig­het vedta at man skal gå videre med byggingen av en ny ungdomssko­le. Et annet utfall vil vaere svaert overrasken­de etter en lang politisk prosess for å bygge en felles ungdomssko­le for hele kommunen på Grasmyr.

Fredag er kommunen og entreprenø­r klare for å signere kontrakten i en høytidelig seanse på Halen gård. Backe Vestfold-Telemark AS vant i fjor høst konkurrans­en om framtidas ungdomssko­le i Bamble. Skolen skal erstatte dagens fem ungdomssko­ler med totalt 540 elever og stå ferdig sommeren 2021.

– Tidenes investerin­g

Linda Holien (Ap) leder oppvekst og kulturutva­lget, som 5. juni gikk enstemmig inn for bygging av skolen med tilhørende idrettshal­l og svømmeanle­gg.

– Det største og viktigste vedtaket vi har hatt i Bamble noen gang, eller i hvert fall på veldig lenge, sier Holien til Varden.

– Med én felles skole kan vi gi ungdommene våre et likt, kjempegodt og bredt skoletilbu­d. Posisjonen står samlet om dette, framhever Holien.

– Så må vi alle vaere våkne og følge godt med når planene skal realiseres, lover hun.

Arena etter skolen også

Benedicte Børge-Ask er leder for Foreldrene­s arbeidsutv­alg (FAU) ved Grasmyr ungdomssko­le, den største i kommunen.

– Vi er glad for at det skal bygge en ny, felles skole, med svømmehall og gymsal. Det er fornuftig å samle ressursene, fra laererkref­ter til helsesykep­leiertjene­sten. Vi tror dessuten at dette blir en god arena også for etterskole-aktivitete­r.

FAU-lederen er også opptatt av at byggeperio­den ikke blir til for stor ulempe for dagens elever, men at undervisni­ngen oppretthol­des som normalt på skolene som skal avvikles.

– Har det vaert harde tak underveis i Bamble kommunale foreldreut­valg?

– Utvalget har støttet planen. Blant foreldre har det vaert skepsis til større skole og lengre skolevei for mange, men nå har man innfunnet seg med at slik blir det.

Bamble ungdomsråd er engasjert i skoleplane­ne.

– Jeg og resten av rådet er veldig positive til planen, sier leder Mads Bjerkøen. Han er ut fra tegningene saerlig imponert over hvor effektivt tomten er utnyttet.

Siste tilpasning­er

Laerer Høgne Skøld er prosjektko­ordinator for «Framtidas ungdomssko­le». Til det siste er det etter innspill fra laererne jobbet med tilpasning­er av klasserom, grupperom og oppholdsar­ealer.

– Vi har også jobbet med uteområdet, med bilfri grønn campus. Her blir det skatepark, parkouranl­egg, ballbinge, sandvolley­ballbane og uteamfi med overbygg for undervisni­ng.

▶ Pål Egil Tornholm

 ??  ?? SKAL SIGNERS: Vinneren «Razzle Dazzle» slik Spinn Arkitekter har skissert ungdomssko­len som skal bygges på Grasmyr. Fredag 21. juni har kommunen invitert til kontraktsi­gnering.
SKAL SIGNERS: Vinneren «Razzle Dazzle» slik Spinn Arkitekter har skissert ungdomssko­len som skal bygges på Grasmyr. Fredag 21. juni har kommunen invitert til kontraktsi­gnering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway