Varden

Vil samle hele bygda

Nadja og Katrine vil lage en massemønst­ring mot mobbing i Drangedal, under slagordet «Rett til å ha det bra».

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

– Vi vil samle alle i Drangedal, sier Katrine Bastnes (25) og Nadia Marie Dukefoss (28).

Siste lørdag før skolestart i august vil de lage en slags festival på Drangedal bygdetun, der de håper både unge og eldre fra hele bygda vil komme og vise at de tar avstand fra mobbing.

Festival mot mobbing

Katrine bor og er oppvokst i Drangedal, Nadja er tilflytter og småbarnsmo­r i kommunen som har fått sterkt fokus på grunn av mange historier fra drangedøle­r som har blitt mobbet som barn.

– Jeg har visst i mange at det har vaert mobbing. Personer veldig naer meg har blitt mobbet, uten at det har blitt tatt tak i, sier Katrine.

De to jobber for å få tak i et attraktivt band, en headliner, som kan trekke folk til bygdetunet 17. august. Helst en artist som kommer fordi de er opptatt av budskapet–å få slutt på mobbingen i bygda.

I tillegg vil det bli appell mot mobbing, stands fra aktuelle frivillige organisasj­oner og matserveri­ng.

Trenger støttespil­lere

Bygdetunet brukes ofte til store arrangemen­ter og konserter, blant annet har Hellbillie­s vaert her. Stedet har scene og plass til å ta imot så mange som vil vaere med på markeringe­n.

Kommunen har støttet arrangemen­tet, og flere enkeltpers­oner deltar, men Katrine og Nadja jobber nå med å finne en sponsor i naeringsli­vet i Drangedal som vil vaere med.

De to mener både foreldre, skolen og frivilligh­eten må gå i seg selv for å gi alle «rett til å ha det bra».

– Se mobbingen

– Det er viktig for alle å føle tilhørighe­t. Hvis det er problemer hjemme eller på skolen, kan tilknytnin­gen til et idrettslag eller en annen organisasj­on vaere stedet der et barn føler tilknytnin­g, sier Nadja.

Katrine håper det skal bli slutt på at mobbingen blir oversett, slik hun selv har opplevd på skolen.

Katrine har gått både barneog ungdomssko­len i Drangedal, og har sett det på naert hold.

– Jeg husker en gutt som sto og skrek i skolegårde­n. Rektor og en laerer sto ti meter unna og gjorde ikke noe, før jeg gikk bort og sa fra. Da gikk de motvillig bort til han, og etterpå fikk jeg kjeft, sier Katrine.

 ?? FOTO: JON-INGE HANSEN ?? ENGASJERT: adja Marie Dukefoss og Katrine Bastnes vil arrangere en festival mot mobbing her på bygdetunet i Drangedal.
FOTO: JON-INGE HANSEN ENGASJERT: adja Marie Dukefoss og Katrine Bastnes vil arrangere en festival mot mobbing her på bygdetunet i Drangedal.
 ?? FAKSIMILIE 15.06.2019 ?? GROVE HISTORIER: Varden hadde lørdag en større reportasje om mobbekultu­ren som har utviklet seg i Drangedal over flere år.
FAKSIMILIE 15.06.2019 GROVE HISTORIER: Varden hadde lørdag en større reportasje om mobbekultu­ren som har utviklet seg i Drangedal over flere år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway