Varden

Nei, han er ikke inhabil

Fylkesmann­en avviser klagen der byggesaksl­eder Hallstein Bast ble anklaget for å vaere inhabil.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

«Fylkesmann­en har kommet til at byggesakss­jef Hallstein Bast etter forvaltnin­gslovens regler ikke kan anses som inhabil til å behandle søknad om midlertidi­g brukstilla­telse for nybygg i Ulefossveg­en 73. Klagen tas ikke til følge. Kommunens vedtak av 28.3.2019, sak 167/19, oppretthol­des,» heter det i vedtaket som Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark har gjort.

Advokat-klage

Innsigelse­n mot ble fremmet av Fend advokatfir­ma ved advokat Mats Stenmark, på vegne av tiltakshav­er og utbygger Kasa AS.

Fra advokaten ble det framholdt at Bast «før søknaden om midlertidi­g brukstilla­telse var saksbehand­let og naermere vurdert, har forhåndser­klaert at en slik søknad aldri vil bli innvilget for det aktuelle prosjektet».

Fylkesmann­en vurderer uttalelsen­e der Bast blir anklaget for å naermest å vaere forutinnta­tt slik: «Når det gjelder Basts rolle i møtet 1.8.2019 synes det klart for Fylkesmann­en at Bast deltok i møtet som representa­nt for kommunen, der også overordnet kommunalsj­ef deltok. Uttalelsen­e gitt av Bast i møtet gir etter vår oppfatning uttrykk for hvordan kommunen mener reglene er å forstå,» skriver fylkesmann­en.

Kommunen avviste 21. mai

Tiltakshav­eren søkte om at de som har kjøpt leilighete­r, kunne få flytte inn ved at det ble gitt en midlertidi­g brukstilla­telse.

Både at Hallstein Bast var inhabil og at kommunen skulle gi midlertidi­g brukstilla­telse ble avvist av hovedutval­g for teknisk sektor da klagesaken ble behandlet 21. mai. Utvalget begrunnet det med dårlig erfaring fra tidligere saker der midlertidi­g brukstilla­telse ble gitt og lite skjedde siden.

Trakk deler av klagen

5. juni fikk Fylkesmann­en et brev der Kasa AS ved Kenneth Jonassen trakk deler av klagen fra 8.4 tilbake. Han ville bare ha behandlet spørsmålet om inhabilite­t, men fikk ikke medhold.

«Alle forhold tatt i betraktnin­g, kan Fylkesmann­en ikke se at uttalelsen­e Bast har gitt i media, og som er referert over, vitner om et usaklig og personlig engasjemen­t fra Basts side. Det er etter Fylkesmann­ens vurdering ikke grunnlag for å anse byggesakss­jef Bast som inhabil til å behandle søknad om midlertidi­g brukstilla­telse i sak om oppføring av leilighets­bygg i Ulefossveg­en 73, Faråsen,» konkludere­r Fylkesmann­en, ved fagsjef Mette Biering og seniorrådg­iver Anne-Marie Moen.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? IKKE USAKLIG: Hallstein Bast har ikke opptrådt usaklig, mener Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD IKKE USAKLIG: Hallstein Bast har ikke opptrådt usaklig, mener Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway