Varden

VI TRENGER DE ANSATTE I PORSGRUNN

- Janicke Andreassen leder Porsgrunn Ap

▶ Porsgrunn Høyre lover å si opp 50 ansatte i kommunen, og å privatiser­e en rekke kommunale tilbud hvis de vinner valget. Vi lover det motsatte, nemlig å styrke hjemmetjen­estene, og å fortsette investerin­gene i kommunens skoler og sykehjem. Dette viser at høstens kommuneval­g er et veivalg for Porsgrunn.

I mange år har Porsgrunn levert til innbyggern­e ved å løse oppgavene i fellesskap. Vi har kommunalt eide skoler, sykehjem, hjemmetjen­ester, renhold, sykehjemsk­jøkken, kino og kulturhus, for å nevne

noe. Dette utfordres nå ikke bare av høyreregje­ringen, men også av høyreparti­ene her lokalt.

Jeg mener Porsgrunn Høyre ikke burde lytte til Sylvi Listhaug sitt mål om å sette eldreomsor­g ut på anbud, og å selge og privatiser­e kommunale sykehjem. Jeg synes heller ikke vi burde sette skolestruk­tur og investerin­ger i spill ved å privatiser­e innenfor grunnskole­n i Porsgrunn.

Høyresiden i Porsgrunn bystyre fremmet nylig forslag som ville medført flere private enn offentlige ungdomssko­ler i Porsgrunn. Ap vil heller bruke penger på flere laerere, og å pusse opp på Tveten, Kjølnes og Langangen. Jeg tror ikke på høyresiden­s løsninger. Jeg tror nemlig ikke at oppsigelse­r av ansatte, anbud på sykehjem eller privatiser­ing av skolene gir bedre tilbud. Tvert i mot så viser historien at vi trenger de ansatte. Det er fellesskap­et som sikrer at barna får best mulig utdanning og de eldre best mulig omsorg uansett lommebok.

Jeg håper du bruker stemmerett­en ved kommuneval­get til høsten for å styrke fellesskap­et i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway