Varden

Bygg flere broer i Grenland

- Anders Rambekk ordførerka­ndidat, KrF Porsgrunn

Jeg er glad for at flertallet i Porsgrunn bystyre ønsket legge til rette for at det skal bygges en sykkel- og gangbro over elva. Vi skal nå bygge en bro som skal forene og knytte Porsgrunn sentrum og mennesker enda tettere sammen. Ifølge Wikipedia er «en bro en konstruksj­on laget for kryssing av et vanskelig farbart område».

Vi er alle glade i og stolte over elva som slynger seg gjennom vårt bysentrum. Samtidig må vi erkjenne at den også deler byen vår i to og har gitt oss en Vestside og en Østside. Til tider og i noen tilfeller kan det virke som om elven er for vanskelig å krysse.

Nå bygger vi en ny bro over det som skiller oss. Jeg tror vi kommer til å få en folkevandr­ing. Ikke et exodus eller flykt fra øst til vest, men en vandring av mennesker fra side til side.

Se til Fredriksta­d. Der har de anlagt en gangbro som forener sentrum og det nye byområdet ved gamle Fredriksta­d mekaniske verksted. I tillegg har de ferjene som knytter sammen Gamlebyen og andre bydeler med sentrum.

Når vi bygger broer skaper vi nye muligheter. Jeg ser fram til å kunne sykle på nye områder og forflytte meg raskt og enkelt fra side til side, fra øst til vest og fra vest til øst.

Sykkel- og gangbroen vi bygger er fremtidsre­ttet. Dethandler­ommerennse­lvebroen.Dethandler om mennesker, om å gjøre Porsgrunn til et enda bedre sted å bo, om å forene og samle, om fellesskap. I dag kan vi vaere stolte brobyggere.

I tillegg ønsker jeg å løfte fram behovet for å bygge flere broer over Porsgrunns­elva eller Skienselva, som noen vil kalle den. Det kommer vel litt an på om du bor i Skien eller Porsgrunn. Det er i dag en elv av retorikk og fordommer knyttet til forening av Skien og Porsgrunn til en kommune. Jeg forstår ikke hvorfor en mulig kommunesam­menslåing skal skape så store negative strømninge­r og bølger av ord.

Jeg tror ikke på slik retorikk. Jeg tror mer på broenes kraft til å forene og samle. Vi kan godt erkjenne at mye kan vaere vanskelig å utfordrend­e med en mulig kommunesam­menslåing. Men nå opplever jeg at vi i dag står på hver vår side av elva og roper, og vi i Porsgrunn roper høyest.

Det er på tide å bygge noen nye broer over det som er truende og som skiller oss. Det er broene som forener og gir nye muligheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway