Varden

Bort med bompengene

- FNB Grenland

De andre partiene krangler nå om bompenger, for de hadde ikke beregnet at folk flest til slutt fikk nok. Dessverre har disse partiene mistet sin troverdigh­et på dette feltet.

Når valget er et faktum til høsten, bør dette slå inn blant velgerne, for det finnes et klart alternativ, FNB Grenland (Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger). Kjernen i vårt standpunkt er at bompengesa­tsene ikke skal økes, men tvert i mot reduseres og fjernes helt. Og de fleste har fått med seg at dagens bompengeor­dning har preg av å vaere en skjult beskatning, dette kan ikke fortsette.

Vi ønsker at det legges et større press på sentrale myndighete­r slik at de tar på seg mer av kostnadene i forbindels­e med veiutbyggi­ng. Dette kan blant annet gjøres ved at en større del av bilrelater­te avgifter går til veiprosjek­ter.

Når det gjelder byvekstavt­alene, som staten lokker kommunene med, går pengene hovedsakli­g til gang- og sykkelveie­r, redusert framkommel­ighet for biler i form av flere gågater og fjerning av parkerings­plasser. Hva er egentlig dette? En måte å redusere vår bevegelses­efrihet? Vi er i alle fall i mot slike avtaler, og vi håper politikere fra andre partier begynner å våkne også på dette feltet. Bilen er et framkomstm­iddel vi setter pris på, og med den nye teknologie­n på frammarsj blir ikke miljøet skadeliden­de i betydelig grad.

En annen ting som FNB tar inn over seg er at politikern­e skal vaere folkets tjenere, det skal ikke vaere motsatt. Det er vårt inntrykk at de fleste andre partier i praksis ikke etterlever dette, og derfor er det viktig at vi kommer inn i styre og stell.

Selv om bommer er det vi har markert oss på, har vi også andre viktige saker. En sektor er skole og barnehage, der vi vil at barn og unge skal få en best mulig start på livet. Et fokus er full barnehaged­ekning. Det er dessuten viktig at barna som har behov for det skal kunne få et godt SFOtilbud, med redusert sats etter husstanden­s inntekt - samme ordning som idag kun eksisterer for barnehage i Porsgrunn kommune.

Med tanke på valget til høsten og framtiden er jeg overbevist om dette også gjelder i politikken: Nye koster feier best.

Mari Byberg Knudtsøn

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? IMOT: FNB Grenland er mot både bompenger og byvekstavt­aler.
FOTO: FREDRIK NORDAHL IMOT: FNB Grenland er mot både bompenger og byvekstavt­aler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway