Varden

Sør-Norge vaervinner­en til helga

-

Selv om vaeret fortsatt vil vaere generelt ustabilt framover, kan Sør-Norge glede seg over høyere temperatur­er fra helgen og til midten av neste uke.

Til helgen er det Østlandet og Sørlandet som kan vente seg det beste vaeret, mens Nord-Norge må forberede seg på mer regn.

Det er konklusjon­en til statsmeteo­rolog Geir Bøyum ved Meteorolog­isk institutt.

– Kort oppsummert vil det fortsatt vaere ustabilt i tiden framover. Til helgen blir det bra vaer på Østlandet og Sørlandet, mens Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge må belage seg på en god del regn, sier Bøyum til NTB.

Fredag vil det fortsatt vaere en god del regnbyger også på Østlandet, spesielt i vestlige og nordlige områder østafjells, men også perioder med sol. På Vestlandet og i Midt-Norge og Nord-Norge vil det vaere både regnbyger og frisk vind.

– Østlandet vil få ganske pent vaer på lørdag med temperatur­er rundt 20 grader. Det er et høytrykk som bygger seg opp i Sør-Norge og som sørger for fint vaer. Temperatur­en vil gradvis stige til rundt 25 grader fram mot midten av neste uke da det vil bli noe kjøligere luft igjen, sier han.

Høytrykket vil flytte seg nordover til uka, og da er det Nord-Norge som vil oppleve sommerlige temperatur­er mens regnet kommer tilbake til SørNorge.

På Vestlandet og i Trøndelag vil både lørdag og søndag vaere noe ustabilt, med overskyet og regnbyger, men også der med muligheter for sol og oppholdsva­er innimellom.

I Nord-Norge vil det gjennom hele perioden vaere regn og regnbyger, med litt oppholdsva­er. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway