Varden

Vålerenga knust av Baerum

-

Baerum seiler opp som årets store cupaskelad­d. Onsdag snudde 2. divisjonsl­aget 0–2 til 5-3-seier og sendte Vålerenga hodestups ut av cupen.

Ikke rart jubelscene­ne var elleville blant trener Jan Derek Sørensen og hans spillere.

Baerum gjorde dermed som i 2004. Også da ble Vålerenga ekspedert ut av cupen i 3. runde. Den gang endte kampen 3–2 til baeringene. Onsdag var det samtidig lite som tydet på cupbombe innledning­svis. Aron Dønnum sendte Vålerenga opp i en tidlig ledelse, og da Chidera Ejuke doblet til 2–0 etter en drøy halvtime syntes mannskapet til Ronny Deila å ha festet et jerngrep på kampen.

Fire minutter før pause startet imidlertid det som skulle bli en snuoperasj­on hjemmefans­en sent vil glemme. Jan Aubert satte sikkert inn 1–2 på straffespa­rk, og sju minutter ut i annen omgang satte Chimaobi Ifejilika inn 2–2 etter at Vålerengak­eeper Adam Larsen Kwarasey hadde gitt en retur.

Tre minutter senere var kampen snudd da Martin André Berg skrudde ballen lekkert i mål på frispark til 3-2-ledelse for hjemmelage­t. Og da Adonai Kidane satte inn 4–2 etter en times spill øynet hjemmepubl­ikummet en cupsensasj­on.

Matthías Vilhjálmss­on tente imidlertid håpet for Vålerenga da han stanget inn 3-4-redusering­en 17 minutter før full tid. Vålerenga var også fryktelig naer 4-4, men måtte i stedet se Adrian Rogulj sette inn 5–3 ti minutter før slutt. (NTB)