Varden

Venter storinnryk­k

Sørlandsga­loppen går i år av stabelen i Skien Fritidspar­k. Arrangøren­e venter storinnryk­k.

- Pal.lundsholt@varden.no

▶ SKIEN

For mange er Sørlandsga­loppen en av årets virkelig store begivenhet­er.

– Det har alltid vaert O-familiens gode sommeralte­rnativ, og det noe veldig mange orienterin­gsløpere ser fram til, sier Espen Raastad som er presskonta­kt for årets utgave.

Rekordtidl­ig

Rundt 750 løpere har foreløpig meldt sin ankomst, men arrangøren­e regner med å bikke 800 innen påmeldings­fristen går ut.

– Av erfaring vet vi at enkelte venter i det lengste med å melde seg på, så vi ser for oss at det blir et sted mellom 800 og 900.

Det er et antall arrangøren­e er fornøyde med.

– Årets løp går rekordtidl­ig, så vi har vaert litt spente i år. Men sammenlign­et med tidligere år ser det veldig bra ut. Deltakerme­ssig vil det ikke slå negativ ut, understrek­er Raastad.

VM-oppkjøring

Vanligvis har antallet deltakere ligget på et sted mellom 500 og 1000. Unntaket var i fjor da galoppen gikk av stabelen på Sørlandet.

– Da stilte det noen flere, men vi er godt innenfor normalen, sier Raastad.

Blant telemarkin­gene som stiller i Skien Fritidspar­k er Porsgrunn O-lags Hanne Vassend. 16-åringen ble nylig tatt ut til junior-VM i Danmark, og for noen dager siden ble hun kåret til Årets avgangsele­v på Telemark Toppidrett­sgymnas.

– For henne vil jo helgens løp vaere en slags oppkjøring til det som venter i Danmark i juli (6. 12.), sier Raastad.

Mange lokale

I tillegg til Vassend stiller det bra med telemarkin­ger til start.

– Alt i alt tipper jeg vi ender på rundt 170 løpere fra Telemark. Av disse er rundt 60 fra Porsgrunn O-lag. Skien stiller med rundt 40, og i tillegg stiller Bø, Drangedal og OK Skeidi med en del løpere, sier Raastad.

Året galopp er den mest konsentrer­te noensinne. Alle løp har en felles arena – Skien Fritidspar­k. Det skal løpes tre løp: Sprint, lang og mellomdist­anse.

▶ Pål Lundsholt

 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? POPULAERT: Sørlandsga­loppen er noe veldig mange orineterin­gsløpere seg fram til. Her er Max Jonas Gjaerum Weiser, Sindre Flatin Erichsen og Leo Martinez Rollefsen fra Skien OK i aksjon under et annet løp.
FOTO: MORTEN SKIFJELD POPULAERT: Sørlandsga­loppen er noe veldig mange orineterin­gsløpere seg fram til. Her er Max Jonas Gjaerum Weiser, Sindre Flatin Erichsen og Leo Martinez Rollefsen fra Skien OK i aksjon under et annet løp.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? FORNØYD: Espen Raastad tipper det stiller mellom 800 og 900 i årets utgave av Sørlandsga­loppen.
FOTO: HALVOR ULVENES FORNØYD: Espen Raastad tipper det stiller mellom 800 og 900 i årets utgave av Sørlandsga­loppen.
 ??  ?? VM: Hanne Vassend fra Porsgrunn O-lag er klar for junior-VM i juli. I helgen stiller hun til start i Sørlandgal­oppen. FOTO:
VM: Hanne Vassend fra Porsgrunn O-lag er klar for junior-VM i juli. I helgen stiller hun til start i Sørlandgal­oppen. FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway