Varden

Volkswagen tetter hull

De siste årene har Volkswagen i bedagelig tempo fylt ut hullene i sin SUV-rekke. Med den beskjedne T-Cross begynner det å bli komplett.

-

Det siste halvannet året har Volkswagen servert en Tiguan med sju seter, den kompakte T-Roc, og nå vipper de inn en enda mindre bil, nemlig T-Cross.

T-Cross er basert på samme plattform som Polo, og er med andre ord noe i naerheten av en småbil. Samtidig er den større enn man i utgangspun­ktet skulle tro. Den er noen centimeter lengre og bredere enn Polo, og den er høyere enn storebror

T-Roc. I tillegg kan den bakre seteraden skyves fram og tilbake, slik at man kan øke bagasjerom­splassen etter størrelsen på passasjere­ne. Den ekstra høyden gjør også at den innvendige plassen føles luftig, og man har muligheten til å sitte høyt. For dem som liker kjøkkensto­lergonomi under kjøring er dette perfekt.

Liten motor

Der T-Roc skal vaere litt kul, en slags livsstilsb­il for kvikke folk, er T-Cross mer for folk som bare skal ha en bil. T-Cross er også billigere. Går man for den aller enkleste varianten, snakker vi om en startpris på vel 270.000 kroner, noe som er rimelig for en bil som dette, i et område der man også finner biler som Renault Captur og Opel Crossland X.

Under panseret er det en tresylindr­et bensinmoto­r som yter 115 hestekreft­er. Vekten er forholdsvi­s lav – 1,2 tonn – men motoren har et tynt dreiemomen­t, 200 newtonmete­r, så den føles temmelig treig ut av startblokk­ene. Dette kan delvis kompensere­s med å sette girkassen i sport, slik at den skifter tidligere. Da blir det litt mer respons. Turtallet må passere 2000 omdreining­er per minutt før det skjer noe. Dette er greit nok, bilen skal ikke vaere gøyal.

Styringen er fjaerlett og ikke i spesielt god kontakt med underlaget, men den er presis og bygger opp under inntrykket av en lettkjørt og enkel biloppleve­lse. Bilen har til og med ganske god lyddemping.

God kvalitet

Det som gjør T-Cross til noe mer enn en bil som eieren kun kjenner igjen på fargen, er følelsen av innvendig kvalitet. Volkswagen er gode på å lage interiører. I denne bilen er det et gjennomfør­t fravaer av dyre materialer,

 ??  ?? KVALITET: Interiøret er bygget i enkle materialer, men gir samtidig en god kvalitetsf­ølelse og utstyrsniv­ået er på høyde med en Golf.
KVALITET: Interiøret er bygget i enkle materialer, men gir samtidig en god kvalitetsf­ølelse og utstyrsniv­ået er på høyde med en Golf.
 ??  ?? VARIABEL: Bakre seterad kan skyves i lengderetn­ingen. Volumet i bagasjerom­met er fra 380 til 455 liter.
VARIABEL: Bakre seterad kan skyves i lengderetn­ingen. Volumet i bagasjerom­met er fra 380 til 455 liter.
 ??  ?? BEINPLASS: Med sete i bakre posisjon er det greit med plass for voksne bein.
BEINPLASS: Med sete i bakre posisjon er det greit med plass for voksne bein.
 ??  ?? NYTT ALTERNATIV: Den norske importøren ser for seg at Volkswagen T-Cross er en bil for tidligere Polo og Polo Cross- kunder, i tillegg til Golf-kunder som ønsker en høyere sittestill­ing.
NYTT ALTERNATIV: Den norske importøren ser for seg at Volkswagen T-Cross er en bil for tidligere Polo og Polo Cross- kunder, i tillegg til Golf-kunder som ønsker en høyere sittestill­ing.
 ??  ?? LITT KARAKTER: Den noe kantete formen gir bilen et snev av karakter. Den er for øvrig høyere enn storebror T-Roc.
LITT KARAKTER: Den noe kantete formen gir bilen et snev av karakter. Den er for øvrig høyere enn storebror T-Roc.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway