Varden

Tetter hull

-

men det føles likevel som kvalitet. Godt hjulpet av to digitale skjermer som holder et nivå langt dyrere biler ofte mangler.

Så til tross for at T-Cross klokker inn som et utpreget fornuftskj­øp, får man litt stil på kjøpet. Utvendig har bilen et snev av karakter, og i en verden som er fiksert på SUVer, er det ikke vanskelig å se at dette er en bil som bare måtte inn i Volkswagen­s modellrekk­e.

Selv om T-Cross er en liten bil som deler plattform med småbilen Polo, må man huske på at småbiler i dag er på størrelse med det kompaktbil­er var for et par ti år siden.

Fleksibel

Med den bevegelige seteraden bak kan man justere bagasjerom­met, men i posisjonen som gir mest bagasjepla­ss, er det svaert dårlig plass til voksne bein i baksetet. Har man små barn derimot, kan man fint kalle dette en familiebil. Volumet blir da på 455 liter, noe som er mer enn det man finner i storebror T-Roc. Med setet skjøvet så lang bak som mulig, er plassen 380 liter. Ikke så halvgalt det heller, men i de fleste tilfeller for lite til at fire voksne får plass til hytteturba­gasje.

Billigste versjon T-Cross ligger rundt 75.000 kroner under rimeligste T-Roc. Det er en god del penger, samtidig har T-Roc større motor. Og vil man ha firehjulst­rekk har ikke T-Cross noe å tilby.

T-Cross er i utgangspun­ktet en enkel bil, men byr på et mer sofistiker­t interiør enn man kan forvente i denne klassen. I tillegg har bilen fleksibili­tet med den bevegelige seteraden, slik at den kan tilpasses bruken. De ytre målene tatt i betrakting er det mye bil for pengene i en T-Cross, men skal man ha noe som også er litt gøyalt, må man gå for storebror T-Roc. (NTB)

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ??
ALLE FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway