Varden

Barndomsve­nnene ble Amanda-nominert

Daniel Fahre og Jo Vemund Svendsen spilte i Telemark barne- og ungdomstea­ter sammen som barn. I går ble begge nominert til Amandapris.

-

▶ OSLO To av tre av de nominerte dokumentar­filmene til årets Amanda-pris har regi av telemarkin­ger. «Born2Drive» av Fenomen er det Daniel Fahre som har regien på, mens Jo Vemund Svendsen har regi på «For vi er gutta» sammen med Petter Sommer.

– Det er kjempestor­t og overvelden­de. Filmen lever sitt eget liv, og historien er så sterk at den taler for seg. Det er en fin reise vi får vaere med på, og jeg håper at nominasjon­en gjør at den når ut til enda flere, både med tanke på koret og familien til Ivar, sier Jo Vemund Svendsen på telefonen til Varden.

Barndomsve­nner

Han befinner seg på Filmens hus i Oslo hvor årets Amandanomi­nasjoner ble offentligg­jort onsdag formiddag. Rett ved siden han står «rivalen» til årets prisutdeli­ng, Daniel Fahre.

– Det er veldig morsomt! Vi gikk sammen på Telemark barne- og ungdomstea­ter som barn, og nå er vi nominert til hver vår Amanda-pris. Tom Marius Kittilsen har jeg jobbet med i Radio Grenland og nå jobber vi alle i Fenomen, sier Svendsen, og legger til at både han og Fahre har spilt rollen som Shere Kahn i Jungelboke­n i Ibsenhuset.

– Det finnes garantert en sammenheng her!

Fahre syns også det er artig å vaere nominert sammen med barndomsve­nnen han en gang så opp til på barneteate­ret.

– Jeg tenker at det er stor sannsynlig­het for at prisen går til Telemark i år, og jeg heier også veldig på filmen til Jo Vemund, sier Daniel Fahre.

– Det er helt fantastisk gøy å få den anerkjenne­lsen for en såpass annerledes dokumentar­film som vi har laget, med mye bil og action, sier han om nominasjon­en, og forteller at han ble overrasket da «Born2Drive» ble lest opp blant nominerte.

– Jeg ble faktisk tatt på senga, og hadde egentlig ikke tenkt på det som en mulighet, sier han.

Daniel Fahre og Fenomen fikk publikumsp­risen under Amandapris-utdelingen i 2017, for dokumentar­filmen om Marcus & Martinus «Sammen om drømmen».

Fikk ti nominasjon­er

Amandapris­en deles ut på Den norske filmfestiv­alen i Haugesund 17. august.

«Ut og stjaele hester» og «Harajuku» topper årets nominasjon­sliste til Amanda-prisen, med henholdsvi­s ti og ni nominasjon­er.

Blant annet er de to drevne regissøren­e Hans Petter Moland og Eirik Svensson nominert for beste regi.

Vendy Berg Hegle og NTB ▶

 ?? FOTO: PETTER SOMMER ?? NOMINERTE: Danie lFahre og Jo Ve mund Sve ndse n var både glade og ove rve lde t e tte r offe ntliggjøri­nge n av Amanda-nominasjon­e ne i Filme ns hus i Oslo onsdag.
FOTO: PETTER SOMMER NOMINERTE: Danie lFahre og Jo Ve mund Sve ndse n var både glade og ove rve lde t e tte r offe ntliggjøri­nge n av Amanda-nominasjon­e ne i Filme ns hus i Oslo onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway