Varden

Bilen som lever sitt eget liv

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Nå lurer jeg på om det er blitt enda mer mellom himmel og jord. Bilen til undertegne­de kan stå parkert et sted, og plutselig så låser dørene seg opp, samtidig som vindusrute­ne går ned. Uten at det er en eneste person i eller utenfor doningen. Og når en vindusrute i en bil går ned, så går den opp, i den forstand at den åpner seg. Doningen lever sitt eget liv, noe den sånn rent generelt er vel unt. Frihet under ansvar.

Men det får da vaere måte på å ta seg friheter. Jeg satser på at det ikke er noe alvorlig galt, som for eksempel en grønn overlednin­g.

Mitt beskjedne framkomstm­iddel trives best på en parkerings­plass rett utenfor lokalkonto­ret til Varden i Storgata i Porsgrunn. Når det pøser ned, er folk så høflige at de sier fra om åpne vinduer. Og da kan man jo også få en hyggelig prat med på kjøpet.

Her om dagen var Tomas Bakken, kjent fra det bilbaserte Bypartiet i Skien innom. Bakken jobber jo i den utmerkede radioen her i Porsgrunn. Han «måtte bare fortelle» at det høljet ned og at vinduene i Mini-en var åpne. Altså regnet det inn i bilen, som dermed hadde en oppsiktsve­kkende høy vannstand – til bil å vaere – da jeg rykket ut. Seinere i uka kom det en tekstmeldi­ng fra en annen som hadde sett det samme i det han gikk forbi. Også da høljet det inn i bilen. Folk bryr seg.

Nå vurderer jeg å investere i ekstrautst­yr: Et øsekar. Men jeg kan også få feilen reparert, eventuelt søke hjelp hos Åndenes Makt. Noen lurer på når jeg skal kjøpe nytt framkomstm­iddel. Ikke om, men når, altså. Det blir ikke aktuelt. Å ha et kjøretøy som til de grader tenker utenfor boksen, er blitt en livsstil.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway