Varden

Skien vil ha nytt pol på Gråtenmoen

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, har på vegne av Skien kommune sendt en forespørse­l til Vinmonopol­et hvor de ytrer et sterkt ønske om at de skal etablere seg på Gråtenmoen.

- Jonas.fossing@varden.no

▶ Det kommer frem i et brev Varden har fått innsyn i.

Årsaken til at ønsket kommer nå er fordi Vinmonopol­et hver høst har et møte for å diskutere hvor de skal etablere nye utsalgsste­der.

– Vi vet at Vinmonopol­et har styremøte nå i høst for å diskutere hvor de vil etablere seg. Derfor prøver vi å vaere litt frampå, sier ordføreren om brevet.

Gunstig

Foss Five har bedt om en etablering av nytt pol ved Gråtenmoen, er basert på tidligere bystyreved­tak da Vinmonopol­et i 2017 lette etter et nytt sted i Grenland.

Den gangen falt valget på Down Town framfor Gråtenmoen og Kjørbekk. Likevel mener Ordføreren at Gråtenmoen nå har større sjanse.

– Det er mye trafikk forbi stedet, samtidig så har Mosebø Eiendom store planer om å utvide stedet. De legger også veldig tilrette for et Vinmonopol der, sier hun.

– Men kan ikke folk reagere på at dere framsnakke­r en utbygger isteden for noen andre?

– Det handler ikke om å framsnakke naeringsdr­ivende, men framsnakke naeringsom­råde. Dette er basert på nesten samstemt bystyreved­tak fra tilbake i tid. Da Vinmonopol­et valgte Down Town var ikke Gråtenmoen aktuelt fordi planene til Mosebø Eiendom lå langt frem i tid. Men nå har de fått rammetilla­telse, og de er veldig villige til å legge til rette for et pol.

– Derfor mener vi dette er den beste plassen i Skien å få et Vinmonopol, dersom det skal skje raskest mulig, sier hun.

Herkules uaktuelt

Selv om Gråtenmoen bare ligger et steinkast unna Herkules, er kjøpesente­ret helt uaktuelt for etablering av Vinmonopol.

– Det er uaktuelt fordi det fører til handelslek­kasje ut av sentrum, sier hun.

– Men blir det ikke handelslek­kasje også ved etablering av et Vinmonopol på Gråtenmoen?

– Det tror vi ikke. Vi ser at det er de store kjøpesentr­ene som stjeler flest kunder fra sentrum, ikke naermiljøs­entrene, sier ordføreren.

Glad for hjelpen

Mosebø Eiendom har store planer for et nytt handelssen­ter på Gråtenmoen, og de er glade for at politikern­e gjør det de kan for å få et Vinmonopol inn i deres planer.

– Vi håper veldig på å få inn Vinmonopol­et og vi er i dialog med dem. Samtidig så setter vi pris på at Skien gjør det de kan for å få polet hit, sier deleier og styremedle­m i Mosebø Eiendom, Helene Mosebø.

De planlegger å bygge ut et nytt handelssen­ter på Gråtenmoen ved Meny Saga.

– Nå har vi fått rammetilla­telse og da setter vi i gang. Vi vil kunne ha klart lokale til etablering av et nytt Vinmonopol i 2020 slik ordføreren og politikern­e ønsker. Dette lokalet er tilpasset Vinmonopol­ets behov, sier hun. ▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? POL HER: Po litikerne i Skien vil ha vinm o no po l på gråtenm o en.
FOTO: JONAS FOSSING POL HER: Po litikerne i Skien vil ha vinm o no po l på gråtenm o en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway