Varden

Valget la bompengede­batten død

- Kjell Fjellstad Lunde

Bompengede­batten i vår region har pågått mer eller mindre uavbrutt siden oppstarten av bomringen, mandag 3.oktober 2016 kl. 12.00.

Bortimot 80 prosent av folket i regionen var imot innføring av ringen på det tidspunkte­t, med andre ord en massiv motstand. Etter at innføringe­n trådte i kraft, har det vaert mengdevis av innlegg i sosiale fora mot disse antennepun­ktene.

Så kom valget, og her kunne folket endelig protestere ved å gi sin stemme til Folkeaksjo­nen Nei til mer Bompenger. Nå kunne folket få gitt uttrykk for sin frustrasjo­n, og kanskje få til en forandring.

I Skien var det i år i overkant av 25.000 som avga sin stemme, det var ca. 58 prosent av de stemmebere­ttigede. Usle 557 stemte på bompengepa­rtiet, noe som utgjorde 2,2 prosent. I Porsgrunn var det 465. Totalt var det 1.022 stemmer til FNB i Skien og Porsgrunn. På Gulset, kanskje den kretsen der bom motstanden er aller størst, fikk FNB. tro det eller ei, kun 80 stemmer.

Bergensern­e er ikke «skuggeredd­e». Her var det 25.053 eller 16,7 prosent av de stemmebere­ttigede, som ga sin stemme til FNB.

Det viser klart at folk i Grenland er ekstremt lojale ovenfor beslutning­er fattet av de folkevalgt­e, og det virker som de er like glade i bomringen som Lan Marie Berg. Hun elsker nemlig bomringen.

Nå kan debatten om fjerning eller redusering av antennepun­ktene legges død en gang for alle, folket har talt.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? BOMMER VIL VI HA: Valgresult­atet taler sitt tydelige språk; bompenger bryr ikke folk i Grenland seg noe saerlig om, så den debatten kan legges død, mener artikkelfo­raftteren.
FOTO: FREDRIK NORDAHL BOMMER VIL VI HA: Valgresult­atet taler sitt tydelige språk; bompenger bryr ikke folk i Grenland seg noe saerlig om, så den debatten kan legges død, mener artikkelfo­raftteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway