Varden

Fikk det endelig som

Hvem som var gladest av Terje Allum og Runar Tveito etter lørdagens Treffpunkt Varden-finale er vanskelig å si, men begge trakk i alle fall på smilebånde­t.

- Pal.lundsholt@varden.no

«Hadde Jan Kåre vunnet i år ig jen, vet jeg neste ikke hva jeg hadde g jort. Det hadde g jort vondt»

Terje Allum, Treffpunkt Vardensjef

▶ Treffpunkt Varden-general Terje Allum var klar på at han ikke ønsket at Jan Kåre Moland, som har vunnet begge de to foregående finalene, skulle ta sin tredje strake finaleseie­r. Det var heller ikke fjorårets sølvmedalj­ør Runar Tveito fra Lunde. Begge fikk det som de ville.

Hyret inn trøbbel

– Det var utrolig deilig. Hadde Jan Kåre vunnet i år igjen, vet jeg neste ikke hva jeg hadde gjort. Det hadde gjort vondt, sier Allum, med et aldri så lite smil om munnen.

Idémakeren bak Treffpunkt Varden hadde «hyret» inn ekstra skyts foran finalen for å gjøre veien til gull så vanskelig som mulig for Moland. På standplass to blant andre tidligere skytterdro­nning Eileen Torp fra Sartor skytterlag. Det hadde han ikke trengt.

– Nei, og det sa jeg foran finalen også. Jeg er ikke i så veldig god skyteform for tiden, og Runar Tveito har jo vaert bunnsolid i hele år, så at han vinner er ingen stor overraskel­se, sier Moland.

Mest for gøy

Han legger til at han synes lørdagens finale var morsom, selv om ikke alle gode ting er tre.

– Det er alltid moro å vinne, men det er jo mest for gøy det her da. Og jeg unner faktisk Runar å vinne i år, understrek­er Moland.

Det lever årets Treffpunkt Varden-vinner greit med.

– For to år siden kom jeg ikke til finalen og i fjor ble jeg nummer to, så det smakte godt å vippe Jan Kåre ned fra tronen i år. Det er helt sikkert, sier Tveito, mens han smiler mot skytterkam­eraten.

– Men jeg leder 2–1 da, så jeg er fortsatt i føringen, sier Moland.

Klar for ferie

Drangedals­skytteren endte til slutt på en fjerdeplas­s, mens Tveito til slutt traff hakket bedre enn nevnte Torp når det gjaldt som mest i finalen.

– Det var veldig deilig å ro den seieren her i land. En ny andreplass hadde ikke smakt veldig godt. Treffpunkt Varden starter jo i april og avsluttes med en finale i september, så det moro å stå øverst når det gjelder, sier Tveito.

Nå venter en ørliten skytterfer­ie før sesongen starter opp igjen.

– Det blir vel kanskje et par innendørss­tevner, men hardtrenin­gen starter ikke opp igjen før naermere jul. det blir godt med litt fri nå, avslutter årets Treffpunkt Varden-vinner. ▶ Pål Lundsholt

 ??  ?? FORNØYDE: Runar Tveito og Terje Allum var strålende fornøyd med årets Treffpunkt Varden-finale.
FORNØYDE: Runar Tveito og Terje Allum var strålende fornøyd med årets Treffpunkt Varden-finale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway