Varden

Brødre med motor og fart i genene

Motorsport­en sitter i genene hos Aron og Isak, som i helgen yppet seg mot de aller beste.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ NM-runde fem av seks i crosskart sto på menyen på Grenland Motorsport­senter, og Aron og Isak Stjern Rød var blant mange lokale som ga jernet på grus- og asfaltdekk­e.

Isak (11) ble nummer ni i 85 ccm, mens storebror Aron (13) tok sjetteplas­sen i klasse 125, der han også var på sjetteplas­s før helgens runde.

Først faren

– Det begynte med at pappa kjøpe gokart til meg, forteller Aron.

Det vil si, det begynte egentlig med at pappa Svein Ivar Rød selv holdt på med motorsport i en årrekke, og at det deretter ikke var mye som skulle til før arvingene fikk sans for brummende motorer.

De to brødrene kjørte begge gokart fra fylte seks år, og tok steget til crosskart for noen år siden. Nå kjører Aron første sesong i 125, og har planer om å bli i klassen fram til han blir 16.

Kjøre oppvisning

Der blir han åpenbart lagt merke til. Den unge skiensgutt­en ble nylig invitert til å kjøre oppvisning i klassen under Norsk Motorshow på Lillestrøm, og i sommerens nordisk ble han fire av 29 deltakere.

– Miljøet er kjempeflot­t. Det er bare moro å reise rundt i landet og konkurrere, tilføyer pappa Svein Ivar, og får bekreftend­e nikk fra de to.

Aron kan godt tenke seg å ta karrieren til et nivå der han blir et velkjent navn, men hverken han eller Isak skryter på seg veldig mye av den mekkingen som må til.

– Bytta den foran

– Jeg skjønner mye, men skrur lite, sier 13-åringen smilende.

– Jeg bytta den foran der, legger Isak til, men far tilstår at det blir en del timer i garasjen.

Crosskarte­ne kommer som tilnaermet byggesett, der man selv kjøper motor, dempere og annet som skal tilpasses klassen, men her og nå er det ingen planer om nye investerin­ger.

Likevel, det er alltid noe å fikse, bekrefter sjefen for skruingen, som sikkert får noen timer med verktøy i hendene før den aller siste NM-runden skal kjøres med best mulig motor på Hamar tidlig i oktober.

Flere vinnere

Siden den runden kolliderer med det årlige klubbmeste­rskapet i NMK Grenland, ble de beste hjemmesjåf­ørene klubbmeste­re i anledning søndagens runder.

Eirik Steinsholt, NMK Grenland vant NM-runden i klasse 85.

125-klassen ble vunnet av Robin Grana Sandene, NMK Bø.

Klasse 650 ble vunnet av Ketil Johnsen, KNA Telemark, og Finn Erik Løberg, NMK Grenland vant NM-runden i klasse crosskart xtreme.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? RASKE BRØDRE: Aron og Isak Stjern Rød kjørte begge helgens NM-runde i crosskart på hjemmebane, og har vaert aktive i motorsport siden debuten i gokart seks år gamle.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE RASKE BRØDRE: Aron og Isak Stjern Rød kjørte begge helgens NM-runde i crosskart på hjemmebane, og har vaert aktive i motorsport siden debuten i gokart seks år gamle.
 ??  ?? 125: Simen K. Johansen, NMK Grenland i aksjon i klasse 125.
125: Simen K. Johansen, NMK Grenland i aksjon i klasse 125.
 ??  ?? INNER: Isak Stjern Rød forsøker seg på inneren i svingen.
INNER: Isak Stjern Rød forsøker seg på inneren i svingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway