Varden

Startet med tv-titting

Philip Trende Stange (14) er over snittet interesser­t i sykkel, men det tok litt tid før han selv begynte å tråkke.

- Pal.lundsholt@varden.no

▶ 14-åringen som sykler for Grenland Sykleklubb startet å sykle aktivt for rundt ett år siden.

Spent

– Jeg har alltid likt sykling og jeg har alltid fulgt med når det har blitt vist på tv. En dag tenkte jeg at det jeg kanskje skulle prøve selv.

Som tenkt, så gjort – og siden har ikke den unge syklisten sett seg tilbake.

– Jeg var jo litt spent på hvordan det kom til å gå. Men synes det er veldig moro og det er vel heller sånn at jeg angrer litt på at jeg ikke startet før, sier han.

Lørdag stilte han på startstrek­en under fellesstar­ten i 13–14 års klassen i Grenland Petit Prix, som for ordens skyld gikk av stabelen i Langangen. Det gikk sånn passe greit ifølge unggutten selv.

– Jeg har vaert litt syk i det siste, så jeg stivna nesten med en gang. Men det er sånn det er, sier han – uten å vaere veldig opptatt av plassering.

Proff er målet

– Jeg husker ikke helt hvilken plass jeg endte på, men det som er sikkert er at jeg havnet ett godt stykke ned på lista. Men det går bra, sier unggutten.

Helgens ritt var 13-åringen siste for sesongen, men allerede nå har han begynt å se fram mot neste.

– Jeg har i alle fall ingen planer om å gi meg. Jeg synes det er veldig moro og det er vel bare å begynne og lade opp til neste år, sier han.

Som unge og lovende idrettsutø­vere flest drømmer han om å ta store steg de neste årene.

– Jeg har lyst til å bli så god som mulig og jeg har ambisjoner om å bli proff en dag. Det er ikke sikkert det går, men det er det som er målet, sier den unge og lovende syklisten.

Tøff løype

Det har nok kanskje også klubbkolle­ga Håkon Laerum Berg, som ble beste GSK-rytter med en niende plass på lørdagens fellesstar­t.

– Det var en veldig slitsomt løype, så jeg er veldig fornøyd med plassering­en, sier 13-åringen, som startet med som 10-åringen.

I motsetning til sin jevngamle klubbkolle­ga er han ikke helt ferdig for sesong.

– Jeg skal nok sykle et par ritt til. Et terrengrit­t, og et ritt som heter Hortensmar­ka. Så er det vel slutt, sier Laerum Berg.

Se resultater på side 35. ▶ Pål Lundsholt sykkel

 ?? ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? AMBISJONER: Philip Trende Stange startet ikke å sykle aktivt for mer enn rundt ett år siden, men har amisjoner om å bli proff èn dag.
ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT AMBISJONER: Philip Trende Stange startet ikke å sykle aktivt for mer enn rundt ett år siden, men har amisjoner om å bli proff èn dag.
 ??  ?? GOD: Håkon Laerum Berg ble beste GSK-syklist under lørdagens fellestart i 13-14 års klassen med en 9. plass.
GOD: Håkon Laerum Berg ble beste GSK-syklist under lørdagens fellestart i 13-14 års klassen med en 9. plass.
 ??  ?? MANGE: Det var mange som var i aksjon i Langangen lørdag.
MANGE: Det var mange som var i aksjon i Langangen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway