Varden

Leverte varene igjen

Det lå an til å kunne bli jevnt på slutten mot Stavanger, men Pors viste styrke og tok sin andre strake seier i 2. divisjon.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Gjestene fra Rogaland vant stort mot en ung utgave av Gjerpens rekruttlag lørdag, men – i likhet med Hinna forrige helg – hadde ikke løsning god nok mot et Pors som egentlig ikke vet hvor lista skal legges med tanke på ambisjoner denne sesongen. Nå står de med to strake seire. – Fordi alle tar ansvar, forklarer Maren Troøyen etter 26-22 mot Stavanger.

Slippe press

Den rutinerte kantspille­ren opererer fortsatt som spillende trener et par ganger ukentlig, etter at det ikke har lyktes Pors å få ansatt en ny hovedtrene­r.

Den jobben ble ledig i mai, samtidig som flere spillere forsvant ut døra.

Det er litt av årsaken til at Pors, med tradisjone­r som et topplag, har bestemt seg for å la ungjentene slippe tungt press om toppkamp den kommende vinteren.

Men til nå har de blå overbevist.

Frekt innspill

Pors var klart bedre enn gjestene i den første omgangen, og beholdt seksmålsle­delsen til midtveis i den andre omgangen søndag.

Da ble det litt for slapt i begge ender, og Stavanger var oppe på 23-21 med seks minutter igjen å spille.

Naermere kom ikke bortelaget, og Troøyen toppet en sterk avslutning med et frekt innspill bare strekspill­er Miriam Svele Larsen skjønte noe av – og omsatte i scoring.

Dermed kunne et Pors med lave skuldre juble også denne helgen.

– Få til sammen

– Vi har hørt at Stavanger er blant de bedre lagene fra vest, så dette var moro. Det er fint å se hva dette laget kan få til sammen, sier Troøyen, som egentlig ikke har noen ambisjoner om å vaere trener.

Eller å bli det.

– Det er ikke ideelt å spille og delegere, men vi gjør en jobb for klubben. Alle jentene på dette laget gjør det, og det er en kjempegled­e i denne gjengen, sier hun som håper at det kommer en ny hovedsjef etterhvert.

Til nå har har hun gitt gode bidrag på banen, samtidig som klubbens sportslige ledelse har tatt seg av coachingen fra benk.

Resultaten­e er det ingenting å si på.

B Bjørn Borge

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? NY SEIER: Maren Troøyen og Pors tok seier nummer to av like mange mulige, da Stavanger ble slått søndag.