Varden

Uvaeret herjet med Telemark

- Birte.susann.ulveseth@varden.no halvor.ulvenes@varden.no

Flere steder i Telemark ble herjet med av kraftig vind. I Bø ble det både farlig og mørkt.

Strømmen i Bø var borte i fem timer grunnet uvaer. Traer har blåst over ende, og har dratt med seg strømledni­nger. Kommunen har jobbet på spreng med å fjerne traer langs veien, men måtte avslutte jobben i ettermidda­g da det ble for farlig.

Olav Langkås som jobber i teknisk etat i Bø har vaert ute på jobb for kommunene i hele ettermidda­g, men måtte avslutte arbeidet sitt en periode fordi det ble for farlig.

– Det var livsfarlig, og vi måtte stoppe arbeidet. Vi jobbet med å fjerne traer langs veien ved Folkestad skole, og da var det så mye vind at traerne falt ned rundt oss, sier Olav Langkås til Varden.

I området ved Folkestad skole er det flere traer som har blåst ned, og veien er stengt. De må ha hjelp av gravemaski­ner for å få bort de største traerne. Dette vil bli gjort i morgen.

Hele Bø var uten strøm fra klokken 14.27 til 20.45.

Skagerak Energi lokalisert feilen, og den lå hos Eika sekundaers­tasjon. De måtte fjerne traer som lå over stasjonen.

IKT-systemene til kommunen og sykehjemme­t måtte over på nødnettet.

– Hele Bø er uten strøm. Det er det regionale nettet som har gått ned, og strømmen forsvant klokken 14.27, sier vakthavend­e hos Midt-Telemark Energi.

På Lifjell er det meldt om sterk storm, og flere traer har falt over linjene i Bø kommune.

– Det er vinden som er årsaken til dette, og det er flere traer som har falt over linjene. Vi har hatt en stor pågang på telefonen, og jobber på spreng for å utbedre feilene vi har fått inn.

Blant annet ble Circle K i Bø stengt.

– Det kunne ikke kommet på en verre dag. Dyrskutraf­ikken er viktig. Vi har nok tapt 30.000 kroner i salgsinnte­kter, sier driver Gunnar Maeland.

Dyrskun var også berørt av strømbrudd­et, men det varte bare noen minutter, og fikk få konsekvens­er for dem som var til stede.

▶ Birte Ulveseth ▶ Halvor Ulvenes

 ?? BEGGE FOTO: HALVOR ULVENES ?? FARLIG: Olav Langkås som jobber i teknisk etat i Bø måtte stoppe arbeidet da det ble for farlig å fortsette.
BEGGE FOTO: HALVOR ULVENES FARLIG: Olav Langkås som jobber i teknisk etat i Bø måtte stoppe arbeidet da det ble for farlig å fortsette.
 ??  ?? OPPGITT: Gunnar Maeland (t.h) med dei tilsette Moa Haj Maya og Helen Elias.
OPPGITT: Gunnar Maeland (t.h) med dei tilsette Moa Haj Maya og Helen Elias.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway