Varden

Er forberedt på både opp- og nedturer

Gjerpen har levert alt fra håpløst til strålende til nå. Det er som forventet.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Gjerpen-trener Pål Oldrup Jensen er ikke direkte overrasket over at laget har levert høyst varierende til nå.

Jobber med utvikling

I første serierunde, borte mot regjerende cup- og seriemeste­r Vipers, leverte laget tidvis strålende håndball – selv om det til slutt med nimålstap (36-27).

Mot 1. divisjonsl­aget Grane Arendal i cupens tredje runde, var det derimot ikke mye å rop hurra for.

– Det kommer til å vaere noen opp- og nedturer. Det er det ikke noe tvil om, sier Gjerpentre­neren.

Han er forberedt på det.

– Vi jobber fremdeles for å ut vikle oss. Vi skal bygge videre, og det tar tid. Vi er forberedt på at det kommer til å gå litt opp og ned, understrek­er trener.

Kveldens hjemmemøte med Fana bør kunne by på en etterlengt­et opptur for rødtrøyene

– Ja, vi har en mulighet, men skal vi ha mulighet til å ta tre poeng, så må vi spille en bortimot optimal kamp, sier trenerenve­l vitende om at gjestene fra Bergen har fått en langt bedre start på årets sesong enn Gjerpen.

Kollektivt gode

– De har tatt steg. De spilte jevnt med Tertnes (24–26) i første serierunde, og det var en kamp som kunne vippet begge veier, og de fikk med seg en sterk borteseier (27–31) mot Sola nå sist. Så det jeg har sett av Fana innledning­svis har imponert meg. De har ikke noen enkeltspil­lere som peker seg veldig ut, men kollektivt er det gode. De har spilt sammen i mange år, så de kjenner hverandre godt, sier Oldrup Jensen.

Han krysser fingrene for at Dorthe Groa melder seg til tjeneste igjen.

Lagets viktigste spiller pådro seg en hjerneryst­else i møte med Tertnes og sto derfor over cupkampen mot Grane Arendal.

Har savnet kapteinen

– Hun trente i går (mandag). Jeg har ikke snakket med henne etterpå, så vet ikke hvordan formen er i dag (tirsdag), men det går framover, så vi satser på at hun blir klar, sier Oldrup Jensen.

Han legger ikke skjul på at Gjerpen med og uten kapteinen er to forskjelli­ge verdener.

– Vi har savnet Dorte. Det kan vi ikke stikke under en stol. Hun er en god spiller, og i ethvert lag vil det merkes når en sånn spiller er borte. Samtidig er vi et lag. Vi er ikke enkeltspil

«Vi jobber fremdeles for å utvikle oss. Vi skal bygge videre, og det tar tid. Vi er forberedt på at det kommer til å gå litt opp og ned»

Pål O. Jensen, Gjerpen-trener

ler, så vi må få ting til å fungere sammen. Så vi er like avhengig av at alle de andre også leverer på et veldig høyt nivå. Det er ikke sånn at Dorte kan vinne kamper alene for oss, sier Oldrup Jensen.

Venter på Lillevik

Med kapteinen tilbake er det kun Katinka Lillevik som ikke er kampklar i kveldens møte med Fana.

Linjespill­eren pådro seg et fingerbrud­d i en treningska­mp mot Fredriksta­d i august og er trolig ute til midten av oktober.

– Vi håper å ha henne tilbake i løpet av et par uker. Hun er en veldig viktig spiller for oss, sier Oldrup Jensen.

 ??  ??
 ??  ?? TILBAKE: Dorthe Groa er trolig tilbake i kveldes kamp mot Fana hjemme i Skienshall­en.
TILBAKE: Dorthe Groa er trolig tilbake i kveldes kamp mot Fana hjemme i Skienshall­en.
 ??  ?? SOM VENTET: Gjerpren-trener Pål Oldrup Jensen mener Gjerpen har levert som ventet til nå. - Vi er forberedt på at det blir noen opp- og nedturer, sier han.
SOM VENTET: Gjerpren-trener Pål Oldrup Jensen mener Gjerpen har levert som ventet til nå. - Vi er forberedt på at det blir noen opp- og nedturer, sier han.
 ?? BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway