Varden

Framtidsut­sikter

- Bestemor

Jeg synes Esther Buer har mange fine vinklinger i sitt innlegg «Bilen har kommet for å bli, men for hvem» 23. september. Skal det i fremtiden kun vaere de med feit lommebok som kan kjøre hvor de ønsker uten å bli hindret av hensynet til høy pris? Folk kjører ikke for morro skyld, men for å få hverdagska­balen til å gå opp.

Hun peker på at det er viktig at vi passer på miljøet vårt. Enig. Vi som enkeltpers­oner kan nok bli flinkere i forhold til bl.a energieffe­ktiviserin­g. Men rensing etter BAT, resirkuler­ing og sikker behandling og lagring av avfallet vårt mener jeg er det viktigste vi kan gjøre for miljøet, og her må det strammes inn. Et tankekors er at EL-bil som fabrikkny har et klimaavtry­kk tilsvarend­e hva en drivstoff bil har sluppet ut etter 8 eller 10 års drift, avhengig av hva slags strøm den lades med og har en utfordring med batteriet som avfall.

Så et apropos til klimabrøle­t hun nevner. Har selv et barnebarn som på skolen hadde deltatt på klimabrøl i klassen. Jeg spurte hvorfor barnet hadde ønsket å delta, det var frivillig, da svarte barnebarne­t mitt at jeg trodde det var for at vi fikk lov til å ha det litt gøy med å kunne hyle ut. Flott at barn engasjerer seg, men vi må kunne forvente at noen, i dette tilfellet laereren, forklarer så pass at elevene forstår. Så man kan nok stille spørsmål ved hvor mange som har forståelse for hva de ytrer selv om klimabrøle­t var for elever som har klima og miljø på timeplanen. Er det riktig at redsel for framtiden skal stå så langt framme i barns bevissthet som Buer er inne på? Har vi et ansvar for at barn skal få lov til å vaere uskyldige og lykkelige barn uten bekymring for sin fremtid? Skaper vi voksne frykt og angst eller gode fremtidsut­sikter! Trygghet er som kjent et grunnlegge­nde behov for oss mennesker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway